Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 11. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

KRANJSKA GORA - Slovenski alpski smučar Žan Kranjec si je priboril odlično izhodišče za napad na prve stopničke na domačih tekmah za svetovni pokal v Kranjski Gori. Po prvi vožnji veleslaloma za 62. pokal Vitranc je drugi najboljši. Vodi Švicar Marco Odermatt, ki je slovenskega asa prehitel za 53 stotink sekunde.
V finalu z začetkom ob 12.30 bosta nastopila dva Slovenca. Na tekmi, ki je potekala v zahtevnih spomladanskih razmerah, se je izkazal tudi Štefan Hadalin. Z 29. mestom je ujel trideseterico, ki si je zagotovila še en nastop.

ARE - Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin, ki lovi rekordno 87. zmago v svetovnem pokalu, je po prvi vožnji slalomske preizkušnje v švedskem Areju prepričljivo prva. Američanka ima 69 stotink naskoka pred domačinko Anno Swenn Larsson. Najboljša Slovenka Ana Bucik je sedma, za vodilno zaostaja 1,58 sekunde. V Areju je nastopila še ena slovenska smučarka, Neja Dvornik. Z zaostankom 3,33 sekunde je ostala brez finalne vožnje najboljše trideseterice. Shiffrin je v petek z zmago na veleslalomu na švedskem prizorišču že ujela legendarnega Šveda Ingemarja Stenmarka, zdaj imata oba po 86 zmag na tekmah najvišje ravni. Druga vožnja se bo začela ob 13.30.

SAN ANTONIO - Košarkarji San Antonio Spurs so v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagali Denver Nuggets s 128:120. Slovenski reprezentant Vlatko Čančar za poražene goste ni igral, Srb Nikola Jokić je dosegel trojni dvojček s 37 točkami in po 11 skoki in podajami. Na drugi strani je imel Keldon Johnson 23 točk, 8 skokov in 6 podaj.

LJUBLJANA - Velenje bo danes središče slovenskega odbojkarskega dogajanja. Na sporedu bosta finalna obračuna domačega pokala, v katerem do zdaj ni bilo presenečenj, tako da se bodo za pokal spopadle najboljše ekipe zadnjih let. Pri moških ACH Volley in Calcit Volley, pri ženskah pa Calcit Volley in Nova KBM Branik. V moškem obračunu je branilec naslova ACH Volley izrazit favorit. Letos je dobil vse štiri medsebojne obračune, tri v prvenstvu in enega v srednjeevropski ligi, v katerem bosta tekmeca prav tako zaigrala v finalu. V nobenem sicer ni imel lahkega dela, a na vseh tekmah pokazal več kot tekmeci. Mariborčanke bodo v Velenju lovile svoj 18. naslov pokalnih zmagovalk, Kamničanke, sicer branilke naslova, pa petega. Pri moških je bil ACH prvak 13, Calcit pa štirikrat.

tb/am/jz/ic/tb
© STA, 2023