Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 8. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Potem ko sta si v torek četrtfinale nogometne lige prvakov zagotovila Benfica in Chelsea, bosta danes znana še dva kluba med najboljšo osmerico. Ob 21. uri bodo povratni tekmi igrali Bayern in PSG ter Tottenham in Milan. Preostale povratne tekme bodo 14. in 15. marca.

LJUBLJANA - Slovenske košarkarice bodo danes na Brdu pri Kranju dobile tekmice v predtekmovanju evropskega prvenstva, ki bo od 15. do 25. junija potekalo v Sloveniji in Izraelu. Slovenija bo danes ob 17. uri na žrebu v drugem kakovostnem bobnu skupaj s Turčijo, Italijo in Grčijo.

INDIAN WELLS - Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se ni uvrstila v glavni žreb turnirja WTA v Indian Wellsu z nagradnim skladom 8,8 milijona dolarjev oziroma 8,23 milijona evrov. Juvan je v drugem krogu kvalifikacij izgubila proti Olgi Danilović iz Srbije, ki je Slovenko premagala po šele dveh urah in 47 minutah dvoboja z 2:1 v nizih, s 7:6, 5:7, 6:3.

DALLAS - Kyrie Irving je v severnoameriški košarkarski ligi NBA zadel odločilno trojko ter 17 od svojih skupno 33 točk v zadnji četrtini, Luka Dončić pa je k zmagi Dallas Mavericks nad oslabljenimi Utah Jazz s 120:116 dodal 29 točk in deset skokov. Spet so zmagali tudi Milwaukee Bucks, tokrat še brez Gorana Dragića, ki se je ekipi pridružil pred dnevi. Zaradi poškodbe je manjkal tudi prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo, Bucks pa so s 134:123 premagali Orlando Magic ter potrdili prvo mesto v vzhodni konferenci. Zdaj imajo pred Boston Celtics dve tekmi in pol naskoka.

zza/am/lr/zzb/zza
© STA, 2023