Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 7. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

INDIAN WELLS - Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je uspešno začela kvalifikacije na turnirju WTA v Indian Wellsu z nagradnim skladom 8,8 milijona dolarjev oziroma 8,23 milijona evrov. Juvan je po treh nizih s 7:6, 2:6 in 6:1 premagala Italijanko Lucrezio Stefanini, v naslednjem krogu pa jo čaka dvoboj s Srbkinjo Olgo Danilović.

KRANJSKA GORA - Znana je slovenska ekipa, ki bo branila domače barve na dveh veleslalomih za svetovni pokal alpskih smučarjev v soboto in nedeljo v Kranjski Gori. Ob prvem slovenskem adutu Žanu Kranjcu bo nastopil tudi Štefan Hadalin, ki je zaradi slabšega psihofizičnega stanja predčasno zapustil svetovno prvenstvo v Courchevelu. Poleg Kranjca in Hadalina bosta na vitranški strmini nastopila še debitanta na Pokalu Vitranc Rok Ažnoh in Anže Gartner. v Areju na Švedskem, kjer bosta v petek in soboto ženski tekmi svetovnega pokala, veleslalom in slalom, bosta na obeh nastopili dve Slovenki, Ana Bucik in Neja Dvornik.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings ostajajo ena izmed najbolj vročih ekip severnoameriške lige NHL. Kralji so davi po srednjeevropskem času na domačem ledu vpisali še četrto zmago po vrsti. Ekipa iz mesta angelov je s 4:2 premagala Washington Capitals. Slovenski as Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce za domače moštvo. Kralji so se na vrhu pacifiške skupine znova izenačili z Vegas Golden Knights. Obe ekipi imata po 82 točk, ob tem da so kralji odigrali dve tekmi več. Kralji in vitezi so tudi na vrhu zahodne konference.

DENVER - Košarkarji Denver Nuggets so v severnoameriški ligi NBA prišli do 46. zmage v sezoni, po kateri trdno ostajajo na vrhu zahodne konference. Tokrat so v domači dvorani s 118:113 premagali Toronto Raptors, Jamal Murray je zbral 24, Michael Porter ml. pa 20 točk. Slovenec Vlatko Čančar je zaradi poškodbe zapestja izpustil še drugo tekmo Denverja. Medtem pa so Cleveland Cavaliers po podaljšku dosegli neverjetno domačo zmago s 118:114 nad drugo najboljšo ekipo vzhoda, Boston Celtics. Slednji zdaj v lovu za prvim nosilcem vzhodne konference za dve tekmi zaostajajo za Milwaukee Bucks, ki se jim je pred dnevi pridružil tudi slovenski veteran Goran Dragić, a za novo ekipo še ni zaigral.

LJUBLJANA - Nogometaši v ligi prvakov bodo drevi začeli povratne tekme osmine finala. Prvi bodo za četrtfinale tekmovali igralci Benfice in Bruggea ter Chelseaja in Borussie Dortmund. Tekmi se bosta začeli ob 21. uri. Tudi v sredo ob 21. uri bosta dve tekmi, jasno pa je, da se bosta poslovila še dva evropska velikana. Paris Saint-Germain bo v Münchnu lovil zaostanek z 0:1 proti Bayernu, Milan pa bo v Londonu proti Tottenhamu branil 1:0. Preostale povratne tekme bodo 14. in 15. marca.

am/zza/lr/am
© STA, 2023