Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 6. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

WASHINGTON - Najboljša ekipa v severnoameriški ligi NBA, Milwaukee Bucks, je znova zmagala. V gosteh je s 117:111 premagala Washington Wizards. Slovenski košarkar Goran Dragić za svoje nove delodajalce iz Milwaukeeja še ni igral. Že v nedeljo zvečer so Dallas Mavericks doma izgubili proti Phoenix Suns s 126:130. Luka Dončić je prispeval 34 točk. Manj uspešna je bila druga najboljša ekipa lige Boston, ki je po dveh podaljških s 129:131 izgubila proti New York Knicks, izgubila je tudi druga ekipa zahodne konference Memphis, in sicer v gosteh pri Los Angeles Clippers s 129:135. Chicago je s 122:125 izgubil proti Indiani, Portland pa je v gosteh pri Orlandu slavil s 122.119. Los Angeles Lakers so zmagali proti Golden State s 113:105, Oklahoma City je premagala Utah s 129:119, Houston je s 142:110 odpravil San Antonio, Brooklyn pa s 102:86 Charlotte.

SOFIJA - Slovenski taekwondoist Patrik Divković je tudi na odprtem turnirju Bolgarije, tekmovanju serije G2, osvojil tretje mesto v kategoriji do 87 kilogramov. Iz Sofije se vrača z novimi sedmimi točkami za olimpijsko lestvico.

LJUBLJANA - Poljska teniška igralka Iga Swiatek še vedno zanesljivo vodi na lestvici WTA, kjer ima več kot 4000 točk prednosti pred prvo zasledovalko, Belorusinjo Arino Sabalenka. Tudi med preostalimi igralkami med najboljšo deseterico ni prišlo do sprememb, tako da tretje mesto še vedno pripada Američanki Jessici Pegula. Najboljša Slovenka Tamara Zidanšek je pridobila eno mesto in je 114., Kaja Juvan pa je padla za tri mesta na 135. Juvan se v teh dneh meri v kvalifikacijah za glavni turnir Indian Wellsa, kjer jo najprej čaka dvoboj z Italijanko Lucrezio Stefanini.

LJUBLJANA - Na novi teniški lestvici ATP ni sprememb med najboljšo peterico, ki jo še vedno sestavljajo Srb Novak Đoković, ta je na vrhu že 379. teden, Španec Carlos Alcaraz, Grk Stefanos Cicipas, Norvežan Casper Ruud in Američan Taylor Fritz. Na šesto mesto je s sedmega skočil Rus Danil Medvedjev, ki je dobil turnir v Dubaju, že tretjega v treh tednih. Dve mesti je pridobil Danec Holger Rune, nazadnje polfinalist Acapulca, in je po novem osmi. Od Slovencev je med prvimi 500 igralci zgolj Aljaž Bedene, ki je 351.

MONTERREY - Hrvaška teniška igralka Donna Vekić je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Monterreyu z nagradnim skladom 244.420 evrov. Tretja nosilka je v finalu premagala prvopostavljeno Francozinjo Caroline Garcia s 6:4, 3:6, 7:5.

AUSTIN - Ukrajinka Marta Kostjuk, 52. igralka sveta, je zmagovalka turnirja WTA v Austinu z nagradnim skladom 244.420 evrov. V finalu je ugnala Rusinjo Varvaro Gračevo in prišla do prvega naslova v karieri. Zmago je posvetila ukrajinskim borcem, ki se v domovini prav proti Rusiji borijo za svojo domovino.

INDIAN WELLS - Srb Novak Đoković je uradno umaknil svojo prijavo za nastop na teniškem mastersu v Indian Wellsu, so ponoči potrdili organizatorji. Srb se je za to odločil, ker tujci še vedno nimajo pravice vstopa v ZDA, če niso cepljeni proti covidu-19.

SANTIAGO - Čilenec Nicolas Jarry je zmagovalec teniškega turnirja ATP v domačem Santiagu z nagradnim skladom 677.030 evrov. V finalu je po hudem boju in ob burni podpori občinstva ugnal Argentinca Tomasa Etcheverryja s 6:7, 7:6 in 6:2.

lr/ag/zza/nem/lr
© STA, 2023