Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 5. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PLANICA - V Planici se bo danes končalo svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Po tradiciji je zadnji dan na sporedu le še kraljeva disciplina moškega smučarskega tekma. Boj za zlata odličja na 50 km se bo pod Ciprnikom razvnel ob 12. uri. Zadnji dan se bodo predstavili Miha Šimenc, Miha Ličef in Jošt Mulej. Neposredno po tekmi bosta na tekaškem stadionu še podelitev kolajn in zaključna slovesnost.

PARIZ - Z etapo v La Verrieru se bo začela prestižna kolesarska dirka Pariz-Nica. Na njej bo skupno zmago lovil slovenski as Tadej Pogačar, pomeril pa se bo med drugimi tudi z lanskim zmagovalcem dirke po Franciji, Dancem Jonasom Vingegaardom. Lani je preizkušnjo dobil Primož Roglič, zaradi drugačnih načrtov pa ne bo branil zmage. Jutri bo po dolgem okrevanju namreč začel večdnevno preizkušnjo od Tirenskega do Jadranskega morja.

ISTANBUL - Anita Horvat bo danes, ko se bodo na 37. dvoranskem evropskem prvenstvu v atletiki v Istanbulu končala tekmovanja, nastopila v finalu na 800 m. Ta bo ob 18.35 po slovenskem času. Lastnica tretjega izida sezone v Evropi je že pred prvenstvom napovedala boj za odličja.

BAHRAJN - V Bahrajnu se bo s tamkajšnjo veliko nagrado začela 74. sezona elitne serije dirkaškega športa v formuli 1. Prvo preizkušnjo bo z najboljšega startnega položaja začel dvakratni zaporedni svetovni prvak Max Verstappen z Red Bullom. Nizozemec je bil lani s 15 zmagami tako rekoč nepremagljiv, tudi LETOS pa je glavni favorit, da se konec novembra podpiše pod nov, že tretji zaporedni naslov.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks, katerih prvi zvezdnik je Slovenec Luka Dončić, se bodo 10. oktobra 2023 podali na gostovanje v Evropo na mednarodno ekshibicijsko tekmo proti Real Madridu. Tekma bo v dvorani WiZink Center v španski prestolnici, so v klubu potrdili na petkovem dobrodelnem dogodku.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings nadaljujejo odlične predstave v severnoameriški ligi NHL. Kralji so bili na domačem ledu tokrat boljši od St. Louis Blues s 4:2. Slovenski as in kapetan kraljev Anže Kopitar tokrat ni dosegel nobene točke. Za Los Angeles je to sicer tretja zaporedna zmaga. Najuspešnejši pri kraljih je bil tokrat Kevin Fiala, ki je vpisal gol in podajo.

PHILADELPHIA - Philadelphia 76ers so v severnoameriški ligi NBA na čelu z Jamesom Hardnom, ki je dosegel 38 točk, premagali vodilno ekipo vzhodne konference Milwaukee Bucks s 133:130, s čimer so prekinili njihov niz 16 zaporednih zmag. Milwaukeeju se je te dni pridružil slovenski košarkar Goran Dragić, ki je z novim delodajalcem podpisal pogodbo.

zza/nem/alz/ag/am/lr/jz/gj/ic/zza
© STA, 2023