Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 2. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

RADOMLJE - Slovenski nogometni prvoligaš Kalcer iz Radomelj bo v soboto v Prvi ligi Telemach gostoval pri vodilni ekipi lige, Olimpiji iz Ljubljane. Pred tem pa so iz kluba v sredo sporočili, da so zamaskirani neznanci v Domžalah, kjer Radomlje igrajo domače tekme, fizično obračunali z domačo navijaško skupino Mlinarji po tekmi s sežanskim Taborom. Kot so sporočili Radomljani, so bili štirje navijači poškodovani, eden hudo, tako da je končal v UKC Ljubljana, prav tako pa so neznanci hudo poškodovali tudi starša mladega nogometaša Radomelj, ki se je v tistem trenutku znašel na kraju dogodka. Identiteta napadalcev za zdaj ni znana, vendar v klubu predvidevajo, da so storilci člani navijaške skupine konkurenčnega kluba, ki nastopa v Prvi ligi Telemach.

ASPEN - Prvi trening pred smukoma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Aspnu, ki je bil na sporedu v sredo, so odpovedali pred predvidenim začetkom. Tekmovalna žirija in domači organizatorji so se odločili, da je treba progo še dodelati, da bo pripravljena za tekmo. Na prizorišču v ameriški zvezni državi Kolorado sta v petek in soboto predvidena dva smuka, v nedeljo pa še superveleslalom. Edini uradni preizkus smukaške proge bodo skušali izpeljati danes zvečer po srednjeevropskem času. V Aspnu so tudi trije Slovenci Miha Hrobat, Martin Čater in Nejc Naraločnik, ki bodo na zadnjih treh moških tekmah v hitrih disciplinah pred koncem sezone lovili tudi vstopnice za finale v Soldeuu v Andori.

NEW YORK - Zasedba Milwaukee Bucks ostaja najbolj vroča ekipa v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Milwaukee je prišel do 16. zaporedne zmage. Premagal je Orlando Magic s 139:117, z zmago je na vrhu vzhodne konference še vedno pol tekme pred Celtics, ki so z 41 točkami Jaysona Tatuma v Bostonu premagali Cleveland Cavaliers s 117:113. V Milwaukeeju je Giannis Antetokounmpo dosegel 31 točk za Bucks, ki so zadeli 26 trojk. Kratkohlačniki so dobili sedmo zaporedno tekmo in v Madison Square Gardnu v mestnem derbiju New Yorka premagali Brooklyn s 142:118. Jalen Brunson je dosegel 30 od svojih 39 točk v prvem polčasu za Knicks. Kevin Durant je dosegel 23 točk v svojem debiju za Phoenix Suns, s čimer je svojemu novemu moštvu pomagal do zmage s 105:91 v Charlottu. Košarkarji Detroit Pistons niso bili kos ekipi Chicago Bulls. Biki so slavili s 117:115. Chicago se je v tem tednu dokončno razšel s slovenskim košarkarjem Goranom Dragićem, ki je prisiljen poiskati nov klub.

LAS VEGAS - Hokejisti Vegas Golden Knights in Carolina Hurricanes so ponoči igrali dvoboj večera. Najboljša ekipa zahodne konference iz prestolnice igralništva je s 3:2 premagala drugo najboljšo ekipo vzhoda in celotne lige. Tretjo zmago zapovrstjo so dosegli New Jersey Devils, ki so s 85 točkami tretji v vzhodni konferenci in v ligi. Tokrat so v gosteh s 7:5 premagali branilca naslova Colorado Avalanche. Toronto Maple Leafs, ki so četrti na vzhodu in v ligi, so tokrat izgubili v gosteh pri petouvrščenih zahodne konference Edmonton Oilers z 2:5. Dallas Stars, ki so z 78 točkami prvi na zahodu, so s 4:2 odpravili Arizona Coyotes, obračun vzhodne konference med Philadelphia Flyers in New York Rangers so po podaljšku s 3:2 dobili slednji, Washington Capitals pa so prav tako po podaljšku v gosteh premagali Anaheim Ducks. Izid je bil tudi 3:2.

lr/am/lr
© STA, 2023