Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 1. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

WINNIPEG - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL dosegli zmago v gosteh v Winnipegu, kjer so domačo zasedbo Jets premagali po pravi drami po kazenskih strelih s 6:5. Junak tekme je bil slovenski as Anže Kopitar, ki je v rednem delu tekme zabil kar štiri gole. O zmagovalcu so odločali kazenski streli. Najbolj zbran je bil Adrian Kempe, ki je bil edini uspešen izvajalec kazenskega strela za zmago kraljev v Canada Life Centru. Kopitar je prišel do svoje druge tekme s štirimi goli v karieri v 17 sezonah v ligi NHL. Izenačil je svoj rekord po številu golov na eni tekmi. Pred tekmo v Winnipegu mu je takšen podvig uspel 22. marca 2018, ko so kralji Colorado Avalanche premagali s 7:1. Kopitar je pri 35 letih vpisal karierno 44. tekmo, na kateri je zabil več golov.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks so po nedeljskem porazu proti Los Angeles Lakers izgubili še proti Indiana Pacers. Gosti so zmagali s 124:122. Zvezdnik Dallasa Luka Dončić je tekmo končal z 39 točkami, osmimi skoki, šestimi podajami in blokado. Denver Nuggets so s 133:112 zmagali pri Houston Rockets, Vlatko Čančar je za Denver v 27 minutah zbral devet točk. Čeprav je bil z 32 točkami najboljši strelec Jamal Murray, pa je pri Denverju, najboljšem v zahodni konferenci, nov trojni dvojček vpisal Nikola Jokić s 14 točkami, 11 skoki in 10 podajami. Zanj je bil to jubilejni 100. trojni dvojček, 24. v sezoni in 15. na zadnjih 20 tekmah.

MARIBOR - Slovenski nogometni prvoligaš Maribor bo do konca sezone moral igrati brez bočnega branilca Gregorja Sikoška. Kot so sporočili iz kluba, bo Sikošek zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil na nedeljski prvenstveni tekmi s Celjem, manjkal tudi v uvodnem delu prihodnje sezone.

LJUBLJANA - Potem ko je v sredo Dejan Grabić sprejel trenersko službo pri slovenskem nogometnem prvoligašu Muri, so danes Ljubljančani predstavili njegovega naslednika na klopi Brava. To je postal Aleš Arnol, dosedanji vodja mladinskega programa pri klubu iz Šiške in pomočnik glavnega trenerja, so zapisali na svoji spletni strani pri Bravu.

PLANICA - Vodja strateškega sveta Maja Zalaznik in direktor nordijskega centra Planica Franci Petek sta danes v Planici podpisala trajnostno zavezo za Nordijski center Planica, ki je korak v smeri ohranitve neokrnjene narave centra za bodoče rodove. Planica je izkoristila pozornost, ki jo ima s svetovnim prvenstvom in opozorila tudi na pereče okoljske izzive v dolini pod Poncami. Kljub temu, da je v dolini okolju namenjena velika pozornost, tako v vodstvu centra kot v organizacijskem odboru vidijo priložnost, da še izboljšajo trajnostno delovanje na ekonomskem, družbenem, energetskem in okoljskem področju.

lr/ag/am/lr
© STA, 2023