Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 28. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PLANICA - Po prostem dnevu se v Planici nadaljuje svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju s tekmo deklet na 10 km v prosti tehniki. Slovenija bo zastopana s četverico - Anja Mandeljc, Neža Žerjav, Eva Urevc, Anita Klemenčič.

PLANICA - Slovenska skakalka Nika Križnar je odlično nastopila na današnjem treningu na veliki skakalnici na svetovnem prvenstvu v Planici, saj je bila v dveh serijah najboljša. Dobro se je odrezala tudi Ema Klinec, ki je bila prav tako vselej med najdaljšimi in zabeležila drugo ter četrto mesto. Nika Prevc je v prvi seriji skočila 116 m za 22. izid, v drugo je bila s 124,5 m 14., v zadnji seriji pa je pristala pri 120 m in bila 17. Katra Komar je na treningih zabeležila 25., 29. in 20. izid. Skočila je 120,5, 114 in 119 m. Maja Vtič je bila 21., 25. in 23. po skokih dolgih 118, 116,5 in 117,5 m. Za zdaj še ni jasno, katere štiri varovanke glavnega trenerja Zorana Zupančiča bodo nastopile v večernih kvalifikacijah. Te se bodo začele ob 18.30.

STOCKHOLM - Smučarska legenda Ingemar Stenmark verjame, da bo Mikaela Shiffrin prva oseba, ki bo osvojila sto zmag v svetovnem pokalu v alpskem smučanju. "Mislim, da lahko zmaga na več kot sto tekmah," je 66-letni Šved povedal za ameriško tiskovno agencijo AP. Shiffrin lahko izenači in preseže Stenmarkov rekord na prihajajočih tekmah svetovnega pokala od 3. do 5. marca v Kvitfjellu na Norveškem. Na sporedu sta dva superveleslaloma in en smuk. Sloviti Šved, ki je smučal za smučkah begunjskega Elana, sebe ne more in noče primerjati z ameriško šampionko. Navdušuje, da ji gre dobro tako v slalomu, pa tudi v superveleslalomu in smuku. Dvakratni olimpijski prvak je vse svoje zmage osvojil v tehničnih disciplinah.

NEW YORK - Košarkarji Boston Celtics niso več vodilna ekipa vzhodne konference in severnoameriške lige. Kelti so mesto vodilne ekipe lige NBA zapravili po porazu v New Yorku, v Madison Square Gardnu, kjer so bili boljši člani domače zasedbe Knicks. Kratkohlačniki so slavili z izidom 109:94 za šesto zaporedno zmago in so po novem peti na vzhodu. S porazom Bostona je mesto vodilne ekipe vzhodne konference in severnoameriške košarkarske lige prevzela zasedba Milwaukee Bucks, ki ima razmerje 43 zmag in 17 porazov, Boston ima ob 44 zmagah 18 porazov.

BOSTON - Hokejisti Boston Bruins so v severnoameriški ligi NHL v gosteh premagali Edmonton Oilers s 3:2. To je sedma zaporedna zmaga za kosmatince, medtem ko so naftarji izgubili šestič na zadnjih osmih tekmah. Njihov zvezdnik in prvi strelec lige Connor McDavid je sicer že pri 50 zadetkih in skupno 115 točkah v sezoni. Postal je prvi aktivni hokejist, ki je na štirih zaporednih tekmah dosegel vsaj dva gola, v tej sezoni pa je že pri številki 50, kar mu je uspelo prvič v karieri.

am/alz/ag/ad/am
© STA, 2023