Pregled - šport, 25. 2. (sobota)

Ljubljana, 25. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v soboto, 25. februarja.

PLANICA - Sobota se na svetovnem prvenstvo v nordijskih disciplinah v Planici ni končala po slovenskih željah. Dekleta so na ekipni tekmi zasedla 4. mesto, med fanti na posamični preizkušnji na mali skakalnici pa sta Anže Lanišek in Timi Zajc končala na repu deseterice. Pri ženskah so zmagale Nemke, med moškimi pa Poljak Piotr Žyla.

LJUBLJANA - V soboto sta se tekmi 24. kroga Prve lige Telemach Bravo - Mura in Kalcer Radomlje - CB24 Tabor Sežana končali brez zadetkov, vodilna Olimpija pa je z 1:0 slavila v Kopru.

MONTREUX - Slovenski namiznoteniški as Darko Jorgič se je na turnirju najboljših 16 igralcev Evrope še tretjič zapovrstjo uvrstil v polfinale. Drugi nosilec in deveti igralec sveta je v prvem obračunu s 4:0 ugnal Danca Jonathana Grotha, nato pa je bil s 4:2 boljši še od Francoza Simona Gauzyja.

COTTBUS - Slovenska telovadka Lucija Hribar je uspešno začela novo gimnastično sezono z vrhuncema na spomladanskem evropskem ter jesenskem svetovnem prvenstvu, na katerem bodo delili tudi vozovnice za olimpijske igre v Parizu. Na svetovnem pokalu v nemškem Cottbusu je v finalu dvovišinske bradlje za las ostala brez kolajne na četrtem mestu.

BIRMINGHAM - Najboljša slovenska atletinja Tina Šutej je na finalni tekmi letošnje dvoranske svetovne turneje v Birminghamu osvojila drugo mesto, preskočila je 4,71 metra. Zmagala je Kanadčanka Alysha Newman s 4,78 m. Klara Lukan je na 3000 m postavila slovenski rekord, Anita Horvat je bila četrta na 800 m.

PALISADES TAHOE - Avstrijec Marco Schwarz je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal v ameriškem Palisades Tahoeju. Za Schwarza je bila to peta zmaga v karieri, prva v veleslalomu in prva po slalomu v Schladmingu pred dvema letoma. Drugo mesto je z zaostankom treh stotink sekunde zasedel Švicar Marco Odermatt, tretje pa Norvežan Rasmus Windingstad, ki je zaostal 36 stotink. Edini Slovenec Žan Kranjec je sedmi veleslalom v sezoni končal na 16. mestu, kar je njegova najslabša uvrstitev v sezoni. Vseeno je ostal tretji v seštevku discipline.

DUBAJ - Barbora Krejčikova je ena od dveh teniških igralk, ki sta v finalih turnirjev WTA premagali prvo igralko sveta Poljakinjo Igo Swiatek. Čehinja je bila v finalu turnirja serije 1000 v Dubaju boljša s 6:4, 6:2.

DOHA - Rus Danil Medvedjev je osvojil sedemnajsti turnir v karieri in drugega v tednu dni. Po zmagi na turnirju serije ATP 500 v Rotterdamu je bil danes najboljši še na ATP 250 v Dohi z nagradnim skladom skoraj milijon in pol evrov. V finalu je premagal Škota Andyja Murrayja s 6:4, 6:4.

NEW YORK - Hokejisti Los Angelesa so ponoči gostovali pri New York Islanders in se veselili zmage s 3:2. Z novo zmago so potrdili drugo mesto na zahodu, kjer za točko zaostajajo za Las Vegasom.

zzb/lr/alz/ic/tb/zza/jz/am/ag/zzb
© STA, 2023