Pregled - Slovenija, 25. 2. (sobota)

Ljubljana, 25. februarja - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije v soboto, 25. februarja.

LJUBLJANA - Vodstvo SD je napovedalo novo obdobje slovenske socialne demokracije. Predsednica stranke Tanja Fajon je v nagovoru članom konference, najvišjem organu stranke med dvema kongresoma, poudarila, da SD potrebuje prenovo, da bo lahko odgovarjala na izzive časa. Prepričana je, da stranka dobiva nov politični zagon. Kritikom, ki poskušajo v stranko vnesti razkol, je sporočila, da jim ne bo uspelo. Na mesto predsednika konference so v SD izvolili Matevža Frangeža, ki je napovedal aktivno delo na novi funkciji.

CERKLJE NA GORENJSKEM - Nacionalni veterinarski inštitut je potrdil ptičjo gripo pri perutnini v prosti reji na območju občine Cerklje na Gorenjskem. Izvedeli so nujne ukrepe za preprečevanje širjenja bolezni, državno središče za nadzor bolezni pa je že v petek določilo tudi območje z omejitvami in ukrepe, ki se izvajajo na tem območju. Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin rejce opozarja, naj bodo pozorni in dosledno upoštevajo preventivne ukrepe.

LJUBLJANA - Na gradbišču kanalizacijskega kanala C0 v Črnučah v Ljubljani je prišlo do novega incidenta. Več lastnikov zemljišč, ki trdijo, da gradnja poteka brez gradbenega dovoljenja, je po poročanju Televizije Slovenija skušalo podreti varovalno ograjo. Prišlo je do pretepa z varnostniki, dva sta potrebovala zdravniško pomoč. Dogodek preiskuje policija.

LJUBLJANA - Gibanje ruskih državljanov v Sloveniji Slovo je na ljubljanskem Prešernovem trgu pripravilo shod v podporo Ukrajini. Kot so poudarili, se mora ruska vojaška agresija v Ukrajini končati, Rusi pa bi se morali upreti režimu predsednika Vladimirja Putina. Shoda se je udeležilo nekaj deset ljudi.

zc/zc
© STA, 2023