Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 25. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PLANICA - Nordijski kombinatorci se na svetovnem prvenstvu v Planici merijo za posamične naslove. Po skoku vodita branilec naslova Norvežan Jarl Magnus Riiber in Japonec Ryota Yamamoto. Oba sta skočila 103,5 m, Norvežan je prejel desetinko točke boljše oceno, na 10-kilometrski tek pa bosta ob 15.30 krenila sočasno.Slovenci se v boj za visoka mesta niso vključili. Najboljši po skoku je Matic Gerbajs na 28. mestu, ki ima 2:02 zaostanka za tek, 31. Gašper Brecl bo šel na progo tri sekunde za njim. Matija Zelnik je 44 in Matic Hladnik 45.

PLANICA - Najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je z zmago v kvalifikacijah na najlepši možen način povabil gledalce na svetovno prvenstvo v Planico. Na tekmo, ki bo ob 17. uri, so se uvrstili vsi štirje Slovenci, odličen je bil tudi Timi Zajc s tretjim dosežkom v kvalifikacijah. V skokih bo znana tudi odločitev na tekmi ženskih ekip.

NEW YORK - Hokejisti Los Angelesa so ponoči gostovali pri New York Islanders in se veselili zmage s 3:2. Z novo zmago so potrdili drugo mesto na zahodu, kjer za točko zaostajajo za Las Vegasom.

CHICAGO - Slovenski košarkar Goran Dragić je izpustil svojo še tretjo tekmo v severnoameriški ligi NBA zaradi poškodbe levega kolena. Njegova ekipa Chicago Bulls je sicer ponoči doma z veliko prednostjo, s 131:87, premagala goste iz New Yorka, Brooklyn Nets. Mrežice so izgubile z največjo razliko v tej sezoni.

ag/am/zza/ag
© STA, 2023