Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 18. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

RASNOV - Norveška smučarska skakalka Anna Odine Ström (98,1 točke) je zmagovalka zadnje tekme svetovnega pokala v romunskem Rasnovu pred svetovnim prvenstvom v Planici, ki jo je žirija tekmovanja z zgolj eno serijo precej razvlekla. Do točk je prišlo pet Slovenk, najboljša med njimi je bila Ema Klinec (91,1) na petem mestu.

MERIBEL - Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin je v vodstvu po prvi vožnji slaloma na svetovnem prvenstvu v Meribelu. Pred najbližjo zasledovalko, Švicarko Wendy Holdener, ima 19 stotink sekunde prednosti. Zgolj pet tekmovalk ima manj kot sekundo zaostanka za Shiffrin, najboljša Slovenka Ana Bucik je na šestem mestu zaostala 1,29 sekunde. Druga Slovenka na današnji tekmi Neja Dvornik na 16. mestu zaostaja 1,89 sekunde za vodilno.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so v pretekli noči zabeležili novo visoko zmago. Tokrat so v gosteh s 6:3 premagali Anaheim Ducks. Kopitar je pri tem dosegel gol in podajo. Los Angeles je z 31. zmago v sezoni na četrtem mestu zahodne konference.

GAZIANTEP - Nekdanji ganski nogometni reprezentant Christian Atsu je med žrtvami uničujočega potresa v Turčiji, poročanje lokalnih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP. Kot je za turško agencijo DHA povedal njegov zastopnik, so Atsujevo truplo našli pod ruševinami 12-nadstropnega stanovanjskega bloka, kjer je živel.

nem/gj/zza
© STA, 2023