Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 17. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

COURCHEVEL - Avstrijec Marco Schwarz je dosegel najboljši čas prve vožnje veleslaloma na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Courchevelu v Franciji. Na drugem mestu 58 stotink sekunde zaostaja Švicar Marco Odermatt, na tretjem mestu pa je slovenski as Žan Kranjec. Njegov zaostanek za najboljšim je 76 stotink sekunde.

SEŽANA/LJUBLJANA - V izdihljajih zimskega prestopnega roka je v prvi slovenski nogometni ligi prišlo do nekaterih menjav. Taboru Sežani sta se pridružila bočni branilec Mark Pabai in krilni napadalec Manji Moses Gimsay, pri Bravu pa so sporočili, da se iz Rijeke v Ljubljano seli mladi krilni napadalec Denis Bušnja.

MARIBOR - V dvorani Lukna v Mariboru se bosta ob 20. uri v finalu pokala Spar srečala Cedevita Olimpija in Helios Suns. Ljubljanski košarkarji se bodo potegovali za dvaindvajseti pokalni naslov, Domžalčani pa za drugega po 2007. To bo ponovitev lanskega finala, v katerem so Ljubljančani na Kodeljevem slavili z 99:80. Za Cedevito Olimpijo bo to 26. finale v pokalu, za Domžalčane pa šesti. V preostalih petih so izgubili prav proti Olimpiji.

MELBOURNE - Slovenska plavalka Neža Klančar te dni končuje trimesečne priprave v Avstraliji. Na močnem mednarodnem mitingu Victoria Open v Melbournu je dobro formo danes potrdila z zmago in dosežkom 26,82 sekunde v disciplini 50 m delfin.

BRISBANE - Avstralija je danes sporočila, da bodo organizatorji poletnih olimpijskih iger 2032 za olimpijska prizorišča v Brisbanu namenili več kot 4,5 milijarde evrov. Pri tem bodo zgradili nov pokrit stadion z olimpijsko dvorano s 17.000 sedeži in prenovili sloviti stadion kriketa Gabba. Prestolnica Queenslanda je pred dvema letoma prejela poletne olimpijske in paraolimpijske igre leta 2032, s čimer se bodo igre tretjič vrnile na peto celino po Melbournu 1956 in nato Sydneyju 2000.

CHICAGO - Košarkarji Chicago Bulls, katerih član je tudi Slovenec Goran Dragić, so v severnoameriški ligi NBA v dvorani United gostili drugo najboljšo ekipo lige, Milwaukee Bucks. Gosti so tik pred premorom za tekmo zvezd All-Star zmagali s 112:100, vendar jih skrbi prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo. Grk si je v drugi četrtini poškodoval zapestje in ni mogel nadaljevati igre. Za zdaj še ni jasno, ali bo lahko odpotoval v Salt Lake City na tekmo zvezd.

zza/am/ag/gj/zzb/tb/zza
© STA, 2023