Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 16. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MERIBEL - Američanka Mikaela Shiffrin pričakovano vodi po prvi vožnji veleslaloma na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Meribelu v Franciji.V prvi vožnji sta solidno nastopili obe Slovenki. Ana Bucik je dosegla 11. čas z zaostankom 1,39 sekunde, Neja Dvornik pa je 19. z zaostankom 2,12 sekunde. Druga vožnja se bo začela ob 13.30.

BUENOS AIRES - Drugi teniški igralec na svetovni lestvici Carlos Alcaraz se je po štirih mesecih premora zaradi poškodbe na turnejo vrnil z zmago. Na turnirju v Buenos Airesu z nagradnim skladom 711.600 dolarjev je bil Španec v drugem krogu po dveh urah in minuti igre s 6:2, 4:6 in 6:2 boljši od Srba Lasla Đereja, 57. igralca sveta.

DENVER - Najboljša ekipa zahodne konference v severnoameriški ligi NBA Denver Nuggets, katere član je tudi slovenski košarkar Vlatko Čančar, je dosegla novo zmago. V goste v Kolorado so prišli Dallas Mavericks, pri katerih je s 37 točkami blestel prvi zvezdnik Luka Dončić. A tudi to ni bilo dovolj za uspeh Teksašanov, saj je Denver zmagal s 118:109. Čančar je za Denver tekmo začel v prvi peterki in k zmagi prispeval 12 točk, tri skoke in dve podaji.

VANCOUVER - Hokejisti New York Rangers so v severnoameriški ligi NHL gostovali v olimpijskem Vancouvru, kjer so po dveh golih Artemija Panarina in Mike Zibanejada s 6:4 premagali domače Canucks. To je bila za rangerje že šesta zmaga v nizu, na osmi zaporedni tekmi pa so osvojili vsaj točko.

nem/am/zza/alz/zza
© STA, 2023