Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 14. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Nogometaši v ligi prvakov bodo danes začeli izločilne boje. Že drevi ob 21. uri bo na sporedu ena poslastic osmine finala, saj se bosta na prvi tekmi merila PSG in Bayern München. Od Slovencev sta v ligi prvakov še dva, in sicer Kevin Kampl z Leipzigom ter Samir Handanović z Interjem.

OBERHOF - Biatlonce danes na svetovnem prvenstvu v Oberhofu čaka posamična preizkušnja na 20 kilometrov. Slovensko vrsto bodo zastopali Alex Cisar, Toni Vidmar, Lovro Planko in Miha Dovžan. Zaradi posledic gripe, ki ga je načela pred odhodom na SP, ne bo tekmoval Jakov Fak. Tekma se bo začela ob 14.30.

MERIBEL - Po prostem dnevu na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Meribelu se bodo boji nadaljevali z mešano ekipno paralelno tekmo. Na startu preizkušnje, ki se bo začela ob 12.15, bo tudi mlada slovenska ekipa v postavi Nika Tomšič, Neja Dvornik, Anže Gartner in Miha Oserban.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so tokrat v domači dvorani Crypto.com zabeležili visoko zmago. Tokrat so s 5:2 odpravili Buffalo Sabres. Še naprej ostaja vroč Adrian Kempe, ki je za kralje na zadnjih treh tekmah dosegel sedem golov, skupno pa 27 to sezono. Viktor Arvidsson je k zmagi prispeval zadetek in dve podaji, Phillip Danault tri podaje, Pheonix Copley pa je zaustavil 27 strelov. Kopitar je na ledu preživel 18:43 minute in v tem času sprožil tri strele proti vratom tekmeca.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks so tokrat v razprodani domači dvorani American Airlines, ki je pričakala novo okrepitev Kyrieja Irvinga, gostili Minnesoto Timberwolves in ostali praznih rok. Dallas je izgubil s 121:124, čeprav je Irving kar 26 od svojih skupno 36 točk dosegel v zadnji četrtini, slovenski zvezdnik Luka Dončić pa je zbral 33 točk. To je bila druga tekma, ki sta jo Irving in Dončić odigrala skupaj, in še druga, ki jo je Dallas izgubil. Naslednja tekma Dallas čaka v gosteh pri najboljši ekipi zahodne konference, Denver Nuggets, za katero uspešno nastopa tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar. Denver je tokrat premagal Miami Heat s 112:108. Čančar je k zmagi prispeval 10 točk.

NEW YORK - Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams, ki uradno še ni končala bogate kariere, v kateri je osvojila 23 turnirjev za grand slam, je za ameriško oddajo E! povedala, da se počuti vse bolj pomirjeno zaradi svoje odločitve o umiku iz tenisa. A v isti sapi je dodala, da še vedno ni povsem opustila misli o morebitni vrnitvi v vrhunski šport.

zza/zzb/lr/zza
© STA, 2023