Pregled - šport, 10. 2. (petek)

Ljubljana, 10. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v petek, 10. februarja.

HINZENBACH - Slovenski smučarski skakalki Ema Klinec in Nika Prevc sta se na tekmi za svetovni pokal v avstrijskem Hinzenbachu uvrstili na oder za zmagovalke. Klinec je končala na drugem, Prevc pa na tretjem mestu. S 3,9 točke naskoka je zmagala domačinka in vodilna v skupnem seštevku Eva Pinkelnig. Do točk za svetovni pokal sta prišli še Katra Komar na 17. in Maja Vtič na 24. mestu. V prvi seriji sta obstali Nika Vetrih na 34. in Ajda Košnjek na 36. mestu.

OBERHOF - Nemška biatlonka Denise Herrmann-Wick je nova svetovna prvakinja v sprintu. V Oberhofu je pred domačimi navijači po dveh brezhibnih streljanjih in s hitrim tekom ugnala srebrno Švedinjo Hanno Öberg, bron pa je pripadel še eni Švedinji Linn Persson. Najboljša Slovenka je bila Polona Klemenčič na osmem mestu. Na obeh strelskih nastopih je bila brezhibna, za zmagovalko pa je zaostala 58,1 sekunde za končno osmo mesto. Slabše je šlo na strelišču Anamariji Lampič, ki je na koncu je zaostala 2:46,5 minute in zasedla 58. mesto. Tretja Slovenka na startu Živa Klemenčič z 88. mestom ni uvrstila na zasledovalno tekmo.

ORLANDO - Slovenska košarkarja v severnoameriški ligi NBA, Vlatko Čančar in Goran Dragić, sta ponoči izgubila tekmi z Denver Nuggets oziroma Chicago Bulls. Prvi je izgubil v gosteh pri Orlando Magicu s 104:115, drugi pa pri Brooklyn Nets s 105:116. Čančar je igral 12 minut, v katerih je prispeval tri točke ter skok in podajo. Tudi Dragić je igral 12 minut ter vpisal pet točk, skok in podajo.

BOLZANO - Slovenija je na turnirju v Bolzanu, eni od stopnic v pripravah na majsko svetovno prvenstvo elitne skupine v Rigi, dosegla še drugo zmago. Potem ko je v četrtek v uvodu po podaljšku z 1:0 premagala gostitelje Italijane, je danes brez težav ugnala Južno Korejo, na koncu je bil izid 10:0, ter tako še drugič na turnirju ni prejela zadetka. V zadnji tekmi se bo v soboto zgodaj popoldne pomerile še z Madžarsko, slednja bo danes popoldne igrala z Italijo.

NYON - Argentinec Lionel Messi in Francoza Karim Benzema ter Kylian Mbappe so finalisti za nagrado The Best, ki jo podeljuje Mednarodna nogometna zveza Fifa. Nesporni favorit je Messi, ki je z Argentino postal svetovni prvak. Zmagovalec bo znan 27. februarja v Parizu. Fifa nagrado podeljuje za dosežke med 8. avgustom 2021 in 18. decembrom 2022. Pri izbiri sodelujejo selektorji in kapetani vseh reprezentanc na svetu, novinarji, ki pokrivajo nogomet, ter obiskovalci spletne strani Fifa.

UMEA - Irski dirkač Craig Breen (Hyundai) vodi po končanem drugem dnevu relija po Švedski, ki je druga postaja v letošnji sezoni svetovnega prvenstva. Pred Estoncem Ottom Tänakom (Ford) ima 2,6 sekunde prednosti. Na tretjem mestu Finec Esapekka Lappi (Hyundai) zaostaja za 11,2 sekunde. Aktualni svetovni prvak in vodilni po prvem dnevu, Finec Kalle Rovanperä (Toyota), je trenutno na petem mestu z zaostankom 31,1 sekunde. Pred njim je na četrtem še njegov moštveni kolega Britanec Elfyn Evans.

AMAN - Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na turnirju WTT Contender v Amanu v Jordaniji izgubil dvoboj 2. kroga proti Kitajcu Haidong Xuju. Ta je zmagal s 3:2 (6, -8, 10, -8, 8).

MARIBOR - Slovenska alpska smučarka Neja Dvornik je na tekmi evropskega pokala v Mariboru zasedla tretje mesto v veleslalomu.

nem/zzb/alz/tb/lr/zzb
© STA, 2023