Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 9. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LOS ANGELES - Košarkarji Dallasa so v severnoameriški ligi NBA v gosteh premagali ekipo Los Angeles Clippers s 110:104. Zaradi poškodbe še vedno ni v ekipi slovenskega zvezdnika Luke Dončića, je pa nova okrepitev Kyrie Irving na prvi tekmi za zmago prispeval 24 točk. Irving se je v Dallas preselil iz Brooklyna, prestop so izvedli v nedeljo, danes pa je dobil prvo priložnost za novo ekipo. Navijači bodo morali na njegovo težko pričakovano sodelovanje z Dončićem še počakati, saj prvega zvezdnika Dallasa še ni bilo v postavi, izpustil je tretjo zaporedno tekmo.

NEW YORK - Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so v noči na četrtek odigrali dve tekmi. New York Rangers so premagali Vancouver s 4:3, Dallas pa Minnesoto s 4:1. Newyorčani so dosegli tretjo zaporedno zmago, Dallas pa je še na sedmi tekmi v nizu prišel do točk. Moštvo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja bo naslednjo tekmo, prvo po premoru zaradi tekme zvezd v NHL, igralo v noči na nedeljo, njihov tekmec bo Pittsburgh.

AMAN - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je z zmago začel turnir WTT Contender v jordanski prestolnici Aman, na katerem je prvi nosilec. V prvem krogu je s 3:1 (-6, 4, 5, 6) premagal Hrvata Tomislava Pucarja. V drugem krogu bo v petek igral proti Kitajcu Haidongu Xuju.

nem/tb/nem
© STA, 2023