Pregled - šport, 7. 2. (torek)

Ljubljana, 7. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v torek, 7. februarja.

COURCHEVEL - Francoz Alexis Pinturault je svetovni prvak v alpski kombinaciji. Na 47. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Franciji je v Courchevelu ugnal dva Avstrijca, srebrnega Marca Schwarza in bronastega Raphaela Haaserja. Za 31-letnega Pinturaulta je to sedma kolajna na SP, od tega tretja zlata. V alpski kombinaciji je slavil že leta 2019 v Areju, takrat je za 24 stotink sekunde prehitel edinega Slovenca s kolajno v kombinaciji doslej Štefana Hadalina. Schwarz je prišel do šeste kolajne v karieri na SP, za Haaserja pa je to ob sploh prvem nastopu na svetovnih prvenstvih tudi prvo odličje. Nihče od štirih Slovencev ni končal preizkušnje. Martin Čater je kot najboljši po superveleslalomskem delu odpovedal nastop v slalomu. Nejc Naraločnik in Rok Ažnoh sta v njem odstopila, Miha Hrobat pa je odstopil že v superveleslalomu.

MERIBEL - Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je na prvem treningu smuka na svetovnem prvenstvu v Franciji zasedla tretje mesto. S časom 1:30,98 je na progi Roc de Fer v Meribelu zaostala le za dvema Italijankama, Sofio Goggia in Eleno Curtoni. Do sobote bosta na vrsti še dva treninga.Goggia je imela po prvem merjenju moči in spoznavanju terena pred sobotnim smukom 26 stotink naskoka pred rojakinjo Curtoni, Štuhec je na tretjem mestu zaostala 44 stotink sekunde.

KRANJSKA GORA - Slovenska alpska smučarka Tina Robnik je zaradi nove hude poškodbe kolena predčasno končala sezono, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije. Kot so pojasnili pri zvezi, po prvih pregledih kaže na izpah desnega kolena z zlomom zgornjega dela golenice.Robnik je poškodbo staknila na današnjem jutranjem treningu v Kranjski Gori. Smučarko so po nesreči poslali v klinični center v Ljubljani, dodatne informacije pa bodo z zveze sporočili v prihodnjih dneh. Na letošnjem svetovnem prvenstvu v Meribelu bi morala Slovenijo zastopati v veleslalomu ter na ekipni in posamični paralelni tekmi.

TANGER - Nogometaši azijskega predstavnika Al Hilala iz Savdske Arabije so prvi finalisti klubskega
svetovnega prvenstva v Maroku. Danes so v Tangerju v polfinalu premagali južnoameriškega predstavnika Flamengo iz Brazilije s 3:2. Junak tekme je bil z dvema goloma in podajo Salem Al-Davsari.

LJUBLJANA - Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar bo sezono 2023 začel malce drugače, ko je bilo sprva napovedano. Kot so sporočili iz njegove ekipe UAE Team Emirates, Pogačarja ne bo na dirki po Združenih arabskih emiratih, zato pa bo vozil dve španski dirki, in sicer enodnevno Jaen Paraiso Interior in dirko po Andaluziji.Za dvakratnega zmagovalca dirke po Franciji, ki je ob ardenskih klasikah glavni cilj Slovenčeve sezone, bosta to sploh prva nastopa na teh dveh preizkušnjah na Pirenejskem polotoku.

ic/nem/alz/lr/ic
© STA, 2023