Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 7. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

CHICAGO - Moštvi slovenskih košarkarjev v severnoameriški ligi NBA sta bili uspešni. Chicago Bulls so s z Goranom Dragićem 128:104 odpravili San Antonio Spurs, Dallas Mavericks pa so brez poškodovanega Luke Dončića zmagali v gosteh pri Utah Jazz s 124:111. Pri Dallasu, za katerega nista igrala ne Dončić ne še nova okrepitev Kyrie Irving, sta s po 29 točkami izstopala Josh Green in Jaden Hardy. Dallas je šesti v zahodni konferenci. Za Chicago, ki je po tretji zaporedni zmagi deveti na vzhodu, pa je Dragić odigral 15 minut, v tem času pa dosegel štiri točke, tri skoke in dve podaji. Prednjačila sta centra Chicaga Nikola Vučević z 22 točkami in 12 skoki ter Andre Drummond z 21 točkami in 15 skoki.

DALLAS - Hokejisti Dallas Stars, ki vodijo v zahodni konferenci severnoameriške lige NHL, so ponoči po kazenskih strelih s 3:2 premagali Anaheim Ducks. Po podaljšku pa je s 5:4 proti Vancouver Canucks zmagala tretja ekipa vzhodne konference in tudi lige New Jersey Devils. Po podaljšku je s 5:4 slavila tudi zasedba New York Rangers proti Calgary Flames, najvišjo zmago večera so dosegli Florida Panthers, ki so Tampa Bay Lightning odpravili s 7:1. Philadelphia Flyers so doma izgubili proti New York Islanders z 1:2, Arizona Coyotes pa so s 3:2 premagali Minnesoto Wild.

ISTANBUL - Šport je v Turčiji ob katastrofalnem potresu in sedemdnevnem žalovanju zastal, poleg elitne turške nogometne lige so odpovedana ostala tekmovanja, med drugim balkansko prvenstvo v atletiki konec tedna. To bi moralo biti ob številni slovenski udeležbi v Istanbulu, ki bo v začetku marca prizorišče evropskega dvoranskega prvenstva.

LJUBLJANA - Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar bo sezono 2023 začel malce drugače, ko je bilo sprva napovedano. Kot so sporočili iz njegove ekipe UAE Team Emirates, Pogačarja ne bo na dirki po Združenih arabskih emiratih, zato pa bo vozil dve španski dirki, in sicer enodnevno Jaen Paraiso Interior in dirko po Andaluziji. Za dvakratnega zmagovalca dirke po Franciji, ki je ob ardenskih klasikah glavni cilj Slovenčeve sezone, bosta to sploh prva nastopa na teh dveh preizkušnjah na Pirenejskem polotoku. Dirka v Jaenu, kjer bodo vozili tudi po makadamu, bo 13. februarja, dirka po Andaluziji pa med 15. in 19. februarjem.

lr/ag/jz/lr
© STA, 2023