Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 5. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

CHICAGO - V severnoameriški košarkarski ligi NBA so ta večer igrale vse tri ekipe s slovenskimi košarkarji. Chicago Bulls so Portland Trail Blazers doma ugnali s 129:121, Denver Nuggets s 128:108 Atlanto Hawks, Golden State Warriors pa so s 119:113 premagali Dallas Mavericks, za katere Luka Dončić po poškodbi pete ni igral. Goran Dragić je za Chicago odigral 11 minut in dosegel pet točk in sedem podaj ter ukradel žogo. Vlatko Čančar tokrat ni bil v začetni peterki Denverja, a je bil na parketu 22 minit in 20 sekund ter v tem času zbral pet točk, tri skoke in podajo. Njegov srbski soigralec Nikola Jokić je tretjič zapored vpisal trojni dvojček s 14 točkami, 18 skoki in desetimi podajami, 41 točk je dosegel Jamal Murray. Denver, najboljša ekipa zahodnega dela lige ta čas, se je z sedemintrideseto zmago v sezoni ob 16 porazih na čelu celotne lige izenačil s tokrat prostim Bostonom, ki je z istim izkupičkom prvi na vzhodnem delu.

WHISTLER - Ajda Košnjek, Nika Vetrih, Taja Bodlaj in Nika Prevc so na ekipni tekmi smučark skakalk na mladinskem svetovnem prvenstvu v Kanadi osvojile srebrno medaljo (785,5 točke). V Whistjerju je bila boljša s slabimi 20 točkami prednosti le Japonska (805,3), tretja je bila Nemčija (725,6). Slovenci so osvojili bron, Taj Ekart, Rok Masle, Gorazd Završnik in Maksim Bartolj so zbrali 925,8 točke in zaostali le za Avstrijo (972,5) in Poljsko (966,7).

FORT LAUDERDALE - Hokejisti severnoameriške lige NHL so ta konec tedna preživeli na Floridi, kjer so se pomerili na tekmi vseh zvezd. V mestu Sunrise so najprej izvedli tekmovanja v spretnostih, sinoči pa so na razprodani FLA Live Areni hokejisti atlantske skupine v finalu tekme vseh zvezd premagali centralno skupino s 7:5. V atlantski skupini sta najbolj blestela brata Matthew (Florida Panthers) in Brady Tkachuk (Ottawa Senators). Prvi je bil imenovan za najkoristnejšega igralca. V finalu je dosegel gol in podajo, pred tem pa je v polfinalu zbral tri gole in dve podaji ob zmagi atlantske skupine z 10:6 nad metropolitansko. Člani zmagovite zasedbe si bodo med seboj razdelilo milijon dolarjev (923.550 evrov) nagrade.

jz/nem/jz
© STA, 2023