Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 3. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

ISTANBUL - Slovenska teniška reprezentanca je izgubila uvodno partijo dvoboja Davisovega pokala proti Turčiji. Devetnajstletni Mariborčan Sebastian Dominko je moral priznati premoč najboljšemu turškemu igralcu Altugu Celikbileku, ki je po uri in 10 minutah igre slavil zmago s 6:2, 6:3.

WHISTLER - Potem ko je slovenska smučarska skakalka Nika Prevc pokazala odlično pripravljenost na Olimpijskem festivalu evropske mladine in v Planici osvojila tri zlate kolajne, je dobre predstave nanizala tudi na mladinskem svetovnem prvenstvu v Kanadi. Na posamični tekmi v Whistlerju je postala svetovna podprvakinja in lanski zlati kolajni dodala še srebro.

LOZANA - Mednarodni olimpijski komite je obsodil ukrajinsko grožnjo, da bo slednja bojkotirala olimpijske igre 2024 v Parizu zaradi odpiranja vrat ruskim in beloruskim športnikom. Po mnenju Moka je grožnja v nasprotju s temelji in idejami Moka.

DALLAS - Slovenski košarkar Luka Dončić, ki se je v severnoameriški ligi NBA komaj dobro vrnil po poškodbi levega gležnja, je imel smolo na tekmi proti New Orleansu. Njegov Dallas je sicer zmagal s 111:106, Dončić pa je po padcu zaradi poškodbe desne pete že v tretji četrtini predčasno končal tekmo. Dončić je do takrat zbral 31 točk, osem skokov, štiri podaje in dve ukradeni žogi. Vlatko Čančar pa je za Denver Nuggets odigral 32 minut. Potem ko je začel v prvi peterki, je k zmagi nad prvaki Golden State Warriors s 134:117 prispeval 17 točk, po tri skoke in podaje ter dve ukradeni žogi.

zza/zzb/ag/zza
© STA, 2023