Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 2. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

NYON - Na sedežu Evropske nogometne zveze v švicarskem Nyonu je bil opravljen žreb kvalifikacijskih skupin za evropsko prvenstvo v starosti do 21 let, ki bo leta 2025. Nastop na turnirju, ki ga bo gostila Slovaška, bo lovila tudi mlada reprezentanca Slovenije v skupini s Francijo, Avstrijo, BiH in Ciprom, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

PARIZ - Mednarodna protidopinška agencija za testiranje športnikov (Ita), ki je odgovorna za izvajanje protidopinškega nadzora med olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami prihodnje leto v Parizu, išče kandidate za usposabljanje za izvajanje dopinških kontrol poleti 2024. Gre za velikansko nalogo. V treh tednih bo treba narediti približno polovico testov, ki jih v Franciji opravijo v obdobju enega leta, to je skoraj 6000 testov samo za olimpijske igre, so pojasnili pri francoski agenciji za boj proti dopingu.

OBERHOF - V nemškem Oberhofu se bo prihodnji teden začelo svetovno prvenstvo v biatlonu. Prireditelji so končno potrdili, da so biatlonska arena in proge pripravljene za SP, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Zaradi izjemno toplega vremena je bilo prizorišče v prvi polovici januarja še vprašljivo. Prvenstvo bo na sporedu od 8. do 19. februarja, tekmovalke in tekmovalce pa čaka boj za 12 kompletov odličij.

TORONTO - Vodilna ekipa vzhodne konference in severnoameriške hokejske lige NHL Boston Bruins je po treh porazih le našla zmagovito pot. Vratar kosmatincev Linus Ullmark je zbral 33 obramb, Boston Bruins pa so v sredo v Scotiabank Areni s 5:2 zmagali proti domači zasedbi Toronto Maple Leafs. V Buffalu so člani domače zasedbe Sabres morali priznati premoč drugi najboljši ekipi vzhodne konference Carolina Hurricanes, ki je slavila s 5:1. To sta bili zadnji tekmi pred vikendom vseh zvezd v NHL.

BOSTON - Košarkarji iz Bostona so se v severnoameriški ligi NBA poigrali z Brooklynom in ga visoko premagali s 139:96. To je bil najhujši poraz mrežic v zadnjih devetih letih, pred tem so februarja 2014 proti Portlandu klonili za 44 točk. Trenutno vodilna ekipa v ligi NBA - njeno razmerje zmag in porazov znaša 37-15 - je imela vse vajeti igre v svojih rokah. Prvi zvezdnik keltov Jayson Tatum je dosegel 31, Jaylen Brown pa 26 točk. V noči na petek bodo aktivni vsi slovenski košarkarji v najmočnejši ligi na svetu.

alz/am/ag/ad/alz
© STA, 2023