Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 1. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Med tekmovalkami, ki pogledujejo proti najvišjim mestom na prihajajočem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju, je tudi Ana Bucik. Novogoričanko boj za kolajni čaka na veleslalomu 16. in slalomu 18. februarja. Obe tekmi bosta v Meribelu. Bucik pravi, da pred SP ne čuti dodatnega pritiska.

INNSBRUCK - Enaindvajsetletni slovenski nogometaš Nik Prelec je zadnji dan zimskega prestopnega roka iz avstrijskega Tirola prestopil v italijanski Cagliari, je na spletni strani zapisal klub iz Sardinije.

LJUBLJANA - Pri ljubljanskem hokejskem klubu Olimpija so začeli sestavljati moštvo za prihodnjo sezono. Kot so danes sporočili iz tabora zmajev, je 25-letni Nik Simšič z Olimpijo podpisal sodelovanje tudi v sezoni 2023/24.

RALEIGH - Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so v ligi NHL gostovali pri drugi najboljši ekipi lige, Carolina Hurricanes. Kralji so dobro igrali in tekmo po rednem delu končali s 4:4, v podaljšku pa so bili spretnejši orkani, ko je zmagoviti gol 53,8 sekunde pred iztekom dosegel Sebastian Aho. Pri kraljih, kjer sta blestela Adrian Kempe z dvema goloma ter Kopitar z golom in dvema podajama, je vratar Pheonix Copley zbral 26 obramb.

DENVER - Košarkarji Denverja so dosegli 35. zmago v severnoameriški ligi NBA in se utrdili na prvem mestu v zahodni konferenci. Na današnji tekmi so premagali New Orleans s 122:113. Na igrišču sta blestela Srb Nikola Jokić s 26 točkami, 18 skoki in 15 asistencami ter Jamal Murray z 32 točkami, Slovenec Vlatko Čančar po odločitvi trenerja ni igral. Na veliko sceno je stopil tudi Chicago, ki je v svojem hramu klonil proti Los Angeles Clippers s 103:108. Slovenski organizator igre Goran Dragić v dresu bikov je na parketu preživel zgolj 6:21 minute, v tem času je zbral eno podajo.

LONDON - Mladi nogometaš Enzo Fernandez, ki se je decembra izkazal na mundialu v Katarju in z Argentino osvojil naslov svetovnega prvaka, se je za rekordno vsoto 121 milijonov evrov preselil iz portugalske Benfice v londonski Chelsea. Pri modrih so zadnji dan zimskega prestopnega roka s tem poskrbeli za nov finančni prestopni rekord premier league.

LIZBONA - Španski nogometaš Hector Bellerin bo kariero nadaljeval pri lizbonskem Sportingu. Sedemindvajsetletnik je kariero začel v mladih selekcijah Barcelone, preden ga je Arsenal leta 2011 pripeljal v premier league. Tam se je uveljavil v prvi enajsterici, nato pa so topničarji po sporu s trenerjem Mikelom Arteto predčasno končali njegovo pogodbo. Bellerin se je iz Londona vrnil k Barceloni kot prost igralec, od septembra pa je v dresu blaugrane zbral le sedem nastopov.

zza/ad/zza
© STA, 2023