Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 31. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LIZBONA - Slovenski nogometaš Amir Feratović je novi član Benfice, je klub sporočil na družbenih omrežjih. Dvajsetletnega osrednjega branilca je sicer portugalski drugoligaš Estrela Amadora posodil lizbonskemu velikanu. Tam bo Feratović ostal najmanj do konca sezone in se pridružil rezervni ekipi, ki igra v drugi ligi.

DALLAS - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki je moral zaradi zvina gležnja v ligi NBA počivati, se je proti Detroit Pistons vrnil v velikem slogu. Triindvajsetletnik je pred domačimi navijači s 53 točkami popeljal Dallas Mavericks do zmage s 111:105. V 36 minutah je izjemnemu strelskemu dosežku dodal osem skokov, pet podaj in dve ukradeni žogi.

LJUBLJANA - Potem ko so na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) izžrebali polfinalne pare zaključnega pokala članic, sta zdaj znana še lokacija in spored turnirja. Kot so danes sporočili iz KZS, bo finalni turnir v Slovenskih Konjicah 18. in 19. marca. Pri KZS pričakujejo napete tekme in pester spremljevalni program.

LJUBLJANA - Letos 7. maja bodo po svetu že desetič tekli za tiste, ki ne morejo, vnovič tudi na ljubljanskem teku Wings For Life. Na dosedanjih tekih je sodelovalo preko milijon ljudi, za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače pa so s startninami zbrali več kot 38 milijonov evrov. Letošnje izvedbe se bo udeležila tudi olimpijska šampionka Janja Garnbret.

NAGANO - Svetovni prvak v snežnem žlebu Kyle Smaine je umrl v nesreči s plazom na Japonskem. Kot danes poročajo ameriški mediji, ki se sklicujejo na njegovo družino, je 31-letnega smučarja prostega sloga in še enega moškega reševalna ekipa v prefekturi Nagano po plazu našla brez znakov življenja.

MELBOURNE - Odprto prvenstvo Avstralije, prvi teniški grand slam sezone, ki se je končal z zmagama Srba Novaka Đokovića in Belorusinje Arine Sabalenka, je zabeležil tudi rekorden obisk. Kot so danes sporočili organizatorji, je turnir na peti celini v treh tednih obiskalo več kot 900.000 gledalcev.

zza/alz/tb/zza
© STA, 2023