Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 30. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

KIJEV - Pomočnik ukrajinskega predsednika Mihajlo Podoljak je danes na družbenem omrežju Twitter označil Mednarodni olimpijski komite (Mok) za "promotorja vojne". Ukrajinske oblasti so se zelo ostro odzvale na napovedi Moka o vrnitvi ruskih in beloruskih športnikov na olimpijske igre v Parizu leta 2024.

LJUBLJANA - Sinoči so v ljubljanskih Stožicah na tekmi Cedevite Olimpije ob polčasu priredili slovesnost, na kateri je 5000 gledalcev spremljalo upokojitev dresa legendarnega košarkarja Dušana Hauptmana. Med odmorom so pod strop dvorane Stožice obesili dres s številko 10 dolgoletnega kapetana, ki je bil član ljubljanskega kluba od leta 1982 do 1998.

LJUBLJANA - Poljakinja Iga Swiatek je kljub izpadu v osmini finala odprtega prvenstva Avstralije še naprej vodilna na svetovni teniški lestvici združenja WTA. Belorusinja Arina Sabalenka pa je po 17 mesecih z zmago na prvem grand slamu v sezoni znova napredovala na drugo mesto. Najboljša Slovenka Kaja Juvan je po novem 98. igralka sveta. Med najboljšimi 200 igralkami je od Slovenk še Tamara Zidanšek na 132. mestu. Konjičanka je po slovesu v prvem krogu OP Avstralije izgubila 34 mest.

LJUBLJANA - Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se je z zmago na odprtem prvenstvu Avstralije vrnil tudi na prvo mesto lestvice ATP. Španec Carlos Alcaraz, ki je Melbourne izpustil zaradi poškodbe, je zdaj številka 2. Na tretje mesto pa je napredoval finalist OP Avstralije, Grk Stefanos Cicipas. Branilec naslova Španec Rafael Nadal je zdrsnil na šesto mesto. Med slovenskimi igralci je še vedno najvišje zdaj že nekaj časa športno upokojeni Aljaž Bedene, ki je 341., med prvimi tisoč igralci na svetu pa sta le še Bor Artnak na 678. ter Sebastian Dominko na 937. mestu.

SYDNEY - Selektor avstralske nogometne reprezentance Graham Arnold je po uspehu na nedavnem mundialu v Katarju danes sporočil, da bo na selektorski klopi Avstralije sedel tudi v novem štiriletnem ciklu. Arnold je v izjavi za javnost povedal, da je pogodbo podaljšal še za štiri leta in bo ekipo vodil v kvalifikacijah za SP 2026.

MILWAUKEE - Giannis Antetokounmpo je v severnoameriški košarkarski ligi NBA s 50 točkami popeljal Milwaukee Bucks do zmage proti New Orleans Pelicans s 135:110. Grku je do osebnega rekorda zmanjkalo le pet točk. Bucks so s tretjo zaporedno zmago na vzhodu obdržali stik z vodilnimi Boston Celtics, medtem ko je bil to za Pelicans osmi zaporedni poraz.

zza/am/zza
© STA, 2023