Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 28. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

ŠPINDLERUV MLIN - Mikaela Shiffrin je postavila najboljši čas prve vožnje prvega od dveh slalomov za svetovni pokal alpskih smučarjev v kraju Špindleruv Mlyn na Češkem. Američanka lovi svojo še 85. karierno zmago, 52. slalomsko. V finale sta se uvrstili obe Slovenki, Ana Bucik in Neja Dvornik. Bucik je z 1,94 sekunde zaostanka 13., Dvornik pa 14. (+1,98). Shiffrinovi se je najbolj približala Nemka Lena Dürr (+0,29), Slovakinja Petra Vlhova (+0,46) je tretja.

MIAMI - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL dosegli še tretjo zaporedno zmago. V gosteh na Floridi pri ekipi Panthers so zmagali s 4:3. S tretjo zmago po vrsti so prevzeli tudi mesto vodilne ekipe pacifiške skupine, kralji so tudi tretji v razvrstitvi zahodne konference. Slovenski as Anže Kopitar je zadel prvi gol na tekmi. Kopitar je svoj 15. gol v sezoni dosegel v 14. minuti obračuna na Floridi. Vsega skupaj je v tej sezoni zbral že 40 točk. Hrušičan je v svoji še 17. zaporedni sezoni v ligi NHL vpisal vsaj 40 točk. Pridružil se je ruskemu zvezdniku Washingtona Aleksu Ovečkinu, ki mu je med še aktivni igralci v ligi prav tako uspel tak podvig.

NEW YORK - Košarkarji Golden State Warriors, branilci naslova v severnoameriški košarkarski ligi NBA, so doma premagali Toronto Raptors s 129:117. Sedaj so na sedmem mestu zahodnega dela lige. Zvezdnik Stephen Curry je bil prvi mož zmagovalcev s 35 točkami in 11 asistencami, Klay Thompson je dodal 29 točk. Nocoj bo ob 21.00 dvoboj začela ekipa Denver Nuggets Vlatka Čančarja, igrala bo v Philadelphii proti 76ers. V noči na nedeljo po slovenskem času bosta igrali tudi preostali ekipi s slovenskima košarkarjema. Dallas Luke Dončića bo gostoval pri Utah Jazz, Chicago Gorana Dragića pa bo igral v Orlandu z Magic.

LJUBLJANA - Siliko ostaja za petami Dobovcu tudi po 17. krogu 1. slovenske futsalske lige, vodilni ekipi loči ena točka. Vrhničani so doma as 6:3 porazili Bronx Škofije, Dobovec je napolnil mrežo Dobrepolja (9:1). Sevnica je doma s 5:3 premagala Mlinše, Meteorplast Šic bar pa Oplast (7:1).

LONDON - Manchester City je v četrtem krogu pokala FA z 1:0 (0:0) izločil Arsenal, vodilno moštvo angleške premier lige. Tekmo v korist ekipe Citya, druge ekipe lige, je odločil nizozemski obrambni igralec Nathan Ake v 64. minuti, s tem se je ekipa trenerja Pepa Guardiole kot prva uvrstila v osmino finala. Arsenal ima na čelu lestvice angleškega prvenstva pet točk prednosti pred Cityjem, naslednji obračun teh dveh tekmecev bo v prvenstvu 15. februarja.

NEW YORK - Na tekmah nošen dres košarkarskega superzvezdnika LeBrona Jamesa so na petkovi dražbi prodali za 3,7 milijona dolarjev oziroma 3,4 milijona evrov, kar je šestkrat več od prejšnjega rekorda prodaje ene od njegovih majic, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Zanimanje za prodajo kosov oblačil 38-letne ikone Los Angeles Lakers je bilo še večje kot običajno, saj se James približuje strelskem rekordu vseh časov lige NBA. James potrebuje le še 178 točk, da preseže izkupiček legende jezernikov Kareema Abdul-Jabbarja z 38.387 točkami, kar je eden najbolj čislanih rekordov v severnoameriški košarki.

jz/am/jz
© STA, 2023