Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 27. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PHOENIX - Slovenski košarkarski as Luka Dončić je moral zaradi poškodbe levega gležnja zapustiti parket na tekmi med njegovimi Dallas Mavericks in Phoenix Suns v severnoameriški ligi NBA. Kljub temu se je moštvo iz Teksasa dobro upiralo soncem in na koncu slavilo z 99:95. Dončić, ki je bil pred tem izbran v začetno peterko tekme zvezd, je moral igrišče zapustiti v tretji minuti prve četrtine, potem ko je po preigravanju in obratu nesrečno stopil na nogo Mikala Bridgesa. Dallas je med dvobojem sporočil, da je bilo slikanje negativno, še vedno pa ni jasno, kako dolgo bo moral 23-letni Ljubljančan počivati. Dinwiddie je pri Dallasu dvoboj končal s 36 točkami in devetimi podajami, pri domačih sta po 22 točk dosegla Cameron Johnson in Chris Paul. Še tretjo tekmo zapovrstjo je v dresu Chicago Bulls zaradi bolezni izpustil Goran Dragić. Biki so v gosteh izgubili proti Charlotte Hornets s 96:111.

LJUBLJANA - Hokejski klub SŽ Olimpija je zapustil kanadski napadalec Marc-Olivier Vallerand, so sporočili v izjavi za javnost. Kanadčan odhaja v Veliko Britanijo, imena kluba pa zaradi medsebojnega dogovora iz vrst ljubljanske ekipe še ne morejo razkriti.

TAMPA - Najboljša ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Boston Bruins je doživela enega redkih porazov, natančneje šestega po rednem delu. V gosteh so Bostončani izgubili proti Tampa Bay Lightning z 2:3. Odločilni zadetek je v 54. minuti dosegel Victor Hedman, Nikita Kučerov pa se je s tremi podajami na lestvici strelcev prebil na tretje mesto s 71 točkami, tik pred Davida Pastrnaka iz Bostona s 70, ki je tokrat prispeval podajo. Boston je z 80 točkami še vedno prepričljivo vodilni v NHL, Tampa je zdaj pri 63 točkah na petem mestu vzhoda. Toliko točk ima drugouvrščena zasedba zahoda Winnipeg Jets, ki je tokrat z 2:3 izgubila doma proti Columbus Blue Jackets. Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem bodo znova na delu v noči na soboto, ko bodo gostovali pri Florida Panthers.

MELBOURNE - Grški teniški zvezdnik Stafanos Cicipas je prvi finalist odprtega prvenstva Avstralije. V svojem četrtem polfinalu v Melbournu je 24-letni Atenčan prvič preskočil to stopničko turnirja, potem ko je s 7:6, 6:4, 6:7, 6:3 po treh urah in 21 minutah premagal 18. nosilca Karena Hačanova iz Rusije. Za Atenčana bo to sicer drugi finale na turnirjih za grand slam. Iz prvega nima najboljših spominov, saj ga je na Rolandu Garrosu 2021 po velikem preobratu s 3:2 v nizih premagal srbski zvezdnik Novak Đoković. Ta bi lahko bil Cicipasov tekmec tudi v nedeljskem finalu, ki se bo začel ob 9.30. Đoković se namreč v današnjem drugem polfinalu meri z Američanom Tommyjem Paulom.

lr/alz/lr
© STA, 2023