Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 25. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MELBOURNE - Srbski teniški igralec Novak Đoković se je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu prebil v polfinale. V četrtfinalu je četrti nosilec s 6:1, 6:2 in 6:4 premagal petopostavljenega Rusa Andreja Rubljova. V polfinalu Srba čaka Američan Tommy Paul. Ta je v četrtfinalu s 7:6, 6:3, 5:7 in 6:4 premagal rojaka Bena Sheltona. V prvem polfinalu se bosta merila tretjepostavljeni Grk Stefanos Cicipas in 18. nosilec, Rus Karen Hačanov. V ženski konkurenci sta si danes polfinale zagotovili Poljakinja Magda Linette in Belorusinja Arina Sabalenka. Linette je s 6:3 in 7:5 izločila Čehinjo Karolino Pliškovo, Sabalenka pa s 6:3 in 6:2 Hrvatico Donno Vekić. V drugem ženskem polfinalu se bosta merili Belorusinja Viktorija Azarenka in Kazahstanka Jelena Ribakina.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma izgubili proti Washington Wizards s 126:127. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je za domače zbral 41 točk, 15 skokov in šest podaj v 37 minutah in 46 sekundah na parketu. Ekipa Indiana Pacers je doma ugnala Chicago Bulls s 116:110, za goste Goran Dragić ni igral, igralci Denver Nuggets pa so v New Orleansu z 99:98 premagali Pelicans. Za zmagovite goste je Vlatko Čančar v 14 minutah in sedmih sekundah zbral dve točki, tri skoke in podajo.

PHILADELPHIA - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL v Philadelphii po podaljšku s 4:3 premagali Flyers. Kapetan zmagovitih gostov Anže Kopitar je dosegel dva gola. Kevin Fiala je odločil dvoboj po minuti in devetih sekundah podaljška. Kopitar je zadel za 1:1 v deseti minuti tekme, le dve minuti in 19 sekund pozneje je izenačil na 2:2. Kralji so četrti v zahodni konferenci ter deveti v ligi, imajo pa 20 točk manj od Bostona, najboljše ekipe sezone.

NYON - Evropska nogometna zveza Uefa je na svojem sedežu v Nyonu izžrebala polfinalna para zaključnega turnirja lige narodov. Gostiteljica turnirja Nizozemska bo v polfinalu igrala proti Hrvaški, drugi polfinalni par pa sestavljata Španija in Italija. Tekme bodo v Rotterdamu in Enchedeju. Zaključni turnir, na katerem nastopajo zmagovalke skupin iz lige A, se bo s prvim polfinalom Nizozemske in Hrvaške začel 14. junija v Rotterdamu, drugi polfinale med Španijo in Italijo bo 15. junija v Enschedeju. Tekma za tretje mesto in finale bosta 18. junija, prva v Enschedeju ob 15.00, druga pa v Rotterdamu. Ta se bo tako kot polfinalna obračuna začela ob 20.45.

PLANICA - Slovenska ženska reprezentanca v smučarskih skokih je na zimskem Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) 2023 v italijanski Furlaniji Julijski Krajini na ekipni tekmi osvojila tretjo zlato medaljo za Slovenijo. Skakalke Nika Prevc, Taja Bodlaj, Katarina Pirnovar in Tinkara Komar so v Planici za več kot 200 točk premagale Italijo in Nemčijo.

lr/jz/lr
© STA, 2023