Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 4. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

INNSBRUCK - Smučarski skakalci bodo danes ob 13.30 nastopili na tretji tekmi novoletne turneje. V Innsbrucku bodo začeli lov na vodilnega Norvežana Halvorja Egnerja Graneruda. Med njimi bo tudi Anže Lanišek, ki je v torkovih kvalifikacijah zasedel tretje mesto. Lanišek, drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala in četrtouvrščeni na turneji, je skočil 121 m in znova vložil kandidaturo za visoka mesta ter boj za stopničke v skupnem seštevku turneje.

AUCKLAND - Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je novo sezono začela s porazom. Na turnirju v Aucklandu na Novi Zelandiji z nagradnim skladom 259.303 dolarjev oziroma 245.303 evrov je Slovenka med posameznicami in dvojicami izpadla že v prvem krogu. Zidanšek je bila edina od Slovenk, ki je ta teden nastopala na turnirjih WTA.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan v severnoameriški ligi NHL vodi Slovenec Anže Kopitar, so tokrat na domačem ledu v derbiju zahodne konference gostili Dallas Stars in Teksašane premagali s 3:2. Med strelce se je vpisal tudi Kopitar, ki je z izjemnim strelom zadel za vodstvo kraljev z 2:1. Naslednja tekma kralje čaka v petek, ko bodo v domači dvorani Crypto.com Arena gostili vodilno ekipo prvenstva NHL, Boston Bruins.

MILWAUKEE - Grški zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA Giannis Antetokounmpo je s 55 točkami, kar je njegov strelski rekord kariere, popeljal Milwaukee Bucks do zmage s 123:113 nad Washington Wizards. Najboljša ekipa lige Boston Celtics je v Oklahoma Cityju klonila proti domačemu Thunderju s 117:150, Sacramento Kings pa so zmagali v gosteh pri Utahu.

NEW YORK - Najboljši srbski teniški igralec Novak Đoković ne bo smel igrati na mastersih ATP v Indian Wellsu in Miamiju. Ameriška vlada je namreč podaljšala pogoj polnega cepljenja proti koronavirusu za vstop v ZDA do 10. aprila, pišejo ameriški mediji.

SAO PAULO - Predsednik Mednarodne nogometne zveze Fife Gianni Infantino je zgrožen nad kritikami, ki jih je prejel zaradi selfieja na pogrebu legendarnega nogometaša Peleja pred njegovo krsto. Infantino je selfie naredil s Pelejevimi nekdanjimi soigralci, zaradi česar se je znašel na udaru kritik.

zza/nem/alz/zza
© STA, 2023