Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 25. decembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

NEW YORK - Stephen Curry vsaj še dva tedna ne bo mogel igrati za branilce naslova prvaka v severnoameriški košarkarski ligi NBA, so sporočili iz njegove ekipe Golden State Warriors. Štirikratni prvak lige in najboljši igralec finalne serije prejšnje sezone od poškodbe leve rame 14. decembra ne igra. Iz Warriors poročajo, da se stanje izboljšuje. Medtem se Luka Dončić pripravlja na dvoboj z zvezdnikom LeBronom Jamesom na božični dan, nocoj ob 20.30 po slovenskem času se bosta namreč pomerili ekipi Dallas Mavericks in Los Angeles Lakers. Na prejšnji tekmi dan prej je proti Houston Rockets za zmago s 112:106 Dončić dosegel kar 50 točk. Njegov Dallas je na zelo izenačenem zahodnem delu lige osmi, Lakers pa so le pred dvema ekipama na lestvici, a z zgolj štirimi zmagami manj od Mavericks. V noči na ponedeljek po slovenskem času bodo Denver Nuggets Vlatka Čančarja, vodilni na zahodnem delu, igrali s Phoenix Suns, večer pozneje pa Chicago Bulls Gorana Dragića z Rockets. Dallas ima le tri zmage manj od Denverja.

SAO PAULO - Družina Peleja je obiskala legendarnega brazilskega nogometaša na božični večer v bolnišnici Albert Einstein v Sao Paulu. Tja je bil sprejet 29. novembra zaradi ponovne ocene zdravljenja s kemoterapijo, potem ko so mu septembra 2021 odkrili tumor na debelem črevesu. Potrebuje pa obsežnejšo nego zaradi odpovedi ledvic in popuščanje srca. Poslabšanja zdravja 82-letnega Peleja je uprava bolnišnice sporočila 21. decembra. Družina je po obisku na predbožični večer na družbenih omrežjih objavila več fotografij s pripisi. Sin Edinho, ki je bil pred kratkim imenovan za trenerja v brazilski ekipi prvenstva serie B Londrini, se je tako pridružil Flavii in Kely Nascimento. "Oče, moja moč si ti," je zapisal Edinho, nekdanji vratar. Kely pa je z javnostjo delila sliko o objemu z očetom, ter pripisala: "Še eno noč skupaj".

SYDNEY - Na tradicionalni 78. jadralski regati med Sydneyjem in Hobartom, ki se bo začela v ponedeljek, se obeta rekord, saj vremenoslovci napovedujejo močan veter, so navedli organizatorji na uradni spletni strani. Jadrnica Comanche je leta 2017 progo, dolgo 628 navtičnih milj (1163 km), opravila v enem dnevu, devetih urah in 24 sekundah. "Udeleženci letošnje regate imajo vse možnosti, da glede na vremenske napovedi ta rekord izboljšajo," je za spletno stran organizatorjev potrdil krmar Mark Richards, nekdanji zmagovalec.

jz/jz
© STA, 2022