Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 24. decembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

TALLINN - Atlet Kristjan Čeh je kipec, ki ga je prejel kot najboljši slovenski športnik 2022, spravil v vitrini v domačih Podvincih pri Ptuju, kjer ima že tudi druge lovorike. Del leta preživi v Tallinnu v Estoniji, od koder sta njegov trener in dekle, kot cilja za prihodnje leto pa je v pogovoru za STA izpostavil obrambo svetovnega naslova in nov dvoranski svetovni rekord v metu diska.

HOUSTON - Slovenski košarkarski as Luka Dončić je v pretekli noči drugič v karieri dosegel vsaj 50 točk na tekmi severnoameriške lige NBA. Na gostovanju v Houstonu jih je nasul točno toliko in prispeval levji delež k zmagi Dallasa s 112:106. Zmago v pretekli noči so zabeležili tudi Chicago Bulls Gorana Dragića in Denver Nuggets Vlatka Čančarja. Slednji sicer ni igral.

LJUBLJANA - Slovenska teniška igralka Kaja Juvan ima novega trenerja. Kot poroča časnik EkipaSN, se je za sodelovanje dogovorila s Špancem Oscarjem Serranom Gamezom.

WASHINGTON - Arizona Coyotes so na domačem ledu v severnoameriški hokejski ligi NHL z 2:1 prekinili niz štirih zaporednih zmag Los Angeles Kings slovenskega kapetana Anžeta Kopitarja. Odločali so kazenski streli. V Washingtonu je medtem ruski superzvezdnik Aleksander Ovečkin z dvema goloma skočil na drugo mesto večne lestvice strelcev. Zdaj je pri 802 golih.

ZURICH - Zadetek Brazilca Richarlisona na tekmi proti Srbiji je najlepši gol svetovnega prvenstva v Katarju 2022, je sporočila krovna nogometna zveza Fifa. Richarlison je na tekmi skupinskega dela s Srbijo dosegel gol za 2:0, potem ko je s škarjicami neubranljivo udaril po žogi.

gj/gj
© STA, 2022