Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 20. decembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BUENOS AIRES - Letalo z nogometnimi svetovnimi prvaki Argentinci, ki so v nedeljo v Katarju osvojili tretjo svetovno zvezdico, je v torek ob 2.40 zjutraj po lokalnem času pristalo na mednarodnem letališču v Buenos Airesu. Albiceleste bodo noč preživeli v svojem vadbenem centru blizu letališča, preden jih okoli 16. ure po slovenskem času čaka proslava.

MINNEAPOLIS - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil ponoči v severnoameriški ligi NBA v dresu Dallas Mavericks izključen ob porazu s 106:116 proti Minnesota Timberwolves. Triindvajsetletni Ljubljančan je pred tem v 28 minutah na gostujočem parketu dosegel 19 točk ob šestih skokih in sedmih podajah. Izključen je bil tudi trener Dallasa Jason Kidd, ki je želel ob koncu tretje četrtine zaščititi slovenskega zvezdnika. S tem težav ekipe iz Teksasa še ni bilo konec, saj se je kasneje poškodoval tudi Dorian Finney-Smith.

LAS VEGAS - Hokejisti Vegas Golden Knights, vodilne ekipe zahodne konference v severnoameriški ligi NHL, so na domačem ledu doživeli presenetljiv poraz. S 3:2 so jih v ameriški kockarski Meki premagali Buffalo Sabres, ki so sploh prvič v klubski zgodovini zmagali v Las Vegasu. Najboljša ekipa lige Boston Bruins je dosegla novo zmago, ko je v domači dvorani visoko, s 7:3 premagala prav Florida Panthers.

NEW YORK - V severnoameriški ligi NBA se bo danes ob 17. uri začelo glasovanje za nastop košarkarjev na tekmi zvezd All-Star, je v izjavi za javnost pred dnevi zapisalo vodstvo tekmovanja. Glasovanje bo trajalo do 21. januarja. Glavni dogodek vikenda All-Star bo v noči z 19. na 20. februar v Salt Lake Cityju. Glasovanje bo mogoče na spletni strani lige ter v aplikaciji, je liga NBA zapisala v izjavi za javnost. Slovenski as Luka Dončić je sicer trikrat nastopil na tekmi zvezd All-Star, Goran Dragić pa enkrat leta 2018.

DOHA - Novopečeni svetovni prvak v nogometu Lionel Messi je dosegel nov mejnik tudi na Instagramu. Objava 35-letnega Argentinca s fotografijami, na katerih se s pokalom za naslov veseli po nedeljski zmagi v finalu mudniala proti Franciji, je do torka zjutraj prejela več kot 57 milijonov všečkov na družbenem omrežju in trend še narašča. S tem je Messi prehitel objavo z računa world_record_egg, ki je doslej veljala za najbolj všečkano objavo na Instagramu s 56,1 milijona všečkov.

PARIZ - Po informacijah športnega dnevnika L'Equipe naj bi zdajšnji selektor Didier Deschamps le nekaj dni po porazu v finalu svetovnega prvenstva proti Argentini podaljšal pogodbo - celo do svetovnega prvenstva 2026. Uradno odločitev, ali bo trener svetovnih prvakov iz leta 2018 podaljšal pogodbo, ki se mu izteče konec decembra, še ni padla. Deschamps, ki reprezentanco uspešno vodi od leta 2012, ima vso podporo šefa zveze Noela Le Graeta. Tudi francoski predsednik Emmanuel Macron je v nedeljo spodbudil trenerja, naj nadaljuje svoje poslanstvo.

alz/zza/alz
© STA, 2022