Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 19. decembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

ALTA BADIA - Švicar Marco Odermatt je postavil najboljši čas prve vožnje veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Alta Badii. Najboljši smučar in veleslalomist zime vodi s prednostjo 60 stotink sekunde pred Norvežanom Henrikom Kristoffersenom. Slovenec Žan Kranjec na četrtem mestu za vodilnim zaostaja 1,22 sekunde. Od članov elitne sedmerice je Kranjca razen Odermatta in Kristoffersena danes na prvi progi prehitel le še Švicar Loic Meillard, za zgolj 12 stotink sekunde. Kranjec je včeraj končal na petem mestu, potem ko je bil najhitrejši v prvi vožnji. Štefan Hadalin, ki je včeraj odstopil na prvi progi, je danes je danes sicer prišel v cilj, a ga je od preboja v finale ločilo 11 stotink sekunde.

PARIZ - Potem ko je francoska nogometna reprezentanca sinoči po streljanju enajstmetrovk izgubila v finalu svetovnega prvenstva proti Argentini, je policija v izgredih po državi aretirala 227 ljudi. Kot je danes sporočilo notranje ministrstvo, je bilo samo v Parizu in njegovem metropolitanskem območju 47 aretacij. O incidentih razočaranih nogometnih navijačev so poročali tudi v Lyonu, Bordeauxu, Nici in Beziersu.

MELBOURNE - Teniška ikona Venus Williams bo januarja zaigrala še na svojem 22. odprtem prvenstvu Avstralije, potem ko so danes organizatorji sporočili, da so ji namenili posebno povabilo. Kar 25 let po svojem debiju v Melbournu bo zdaj 42-letna Venus Williams lahko nastopila na prvem teniškem grand slamu v sezoni. Dvakratna finalistka na peti celini, sicer pa zmagovalka sedmih grand slamov med posameznicami, je letos odigrala le štiri dvoboje in vse štiri tudi izgubila. Odprto prvenstvo Avstralije se bo začelo 16. januarja.

DENVER - Srbski košarkarski zvezdnik Nikola Jokić je postal šele tretji igralec v zgodovini lige NBA s 40 točkami, 27 skoki in z desetimi podajami za 81. trojni dvojček v karieri, s katerim je Denver Nuggets popeljal do zmage s 119:115 nad Charlotte Hornets. Tokrat brez pomoči Vlatka Čančarja, saj mu je trener namenil tri minute na parketu, vendar je njegova strelska statistika ostala prazna, izgubil pa je eno žogo. Goran Dragić pa je s Chicago Bulls gostoval v Minneapolisu, kjer so domači volkovi na krilih 37 točk in 11 skokov Anthonyja Edwardsa podrli klubski rekord po številu točk na tekmi. Bike so premagali kar s 150:126. Dragić je dosegel šest točk, tri skoke in pet podaj.

am/am
© STA, 2022