Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 23. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL izgubili tretjič zaporedoma. Kralje so na domačem ledu premagali gostje z atlantske obale ZDA, New York Rangers, ki so slavili z izidom 5:3. Slovenski as Anže Kopitar se ni vpisal med strelce, je pa asistiral pri dveh zadetkih kraljev. Kralji s 24 točkami ostajajo druga najboljša ekipa v pacifiški skupini zahodne konference.

DENVER - Košarkarji Denver Nuggets so v severnoameriški ligi NBA doživeli sedmi poraz v tej sezoni. Od zasedbe iz Kolorada so bili v domači dvorani boljši igralci Detroit Pistons, ki so z izidom 110:108 prekinili niz sedmih porazov. Slovenski reprezentant Vlatko Čančar tokrat ni dobil priložnosti za igro.
Detroit je z razmerjem štirih zmag in 15 porazov predzadnja ekipa lige NBA in povsem na repu razpredelnice vzhodne konference. Denver z razmerjem 10:7 zaseda sedmo mesto na zahodu.

LAKE LOUISE - Alpski smučarji, ki so specializirani za hitri disciplini, so izpeljali prvi uradni preizkus smukaške proge pred petkovim premiernim moškim smukom sezone v Lake Louisu v kanadskem Skalnem gorovju. Od treh Slovencev se je izkazal Miha Hrobat, ki je v cilj prišel z osmim časom treninga. Najhitrejši je bil predstavnik domačinov James Crawford, drugi čas treninga je pripadel Mattii Casseju iz Italije (+0,04), tretji je bil Francoz Cyprien Sarrazin (+0,31). Martin Čater je bil 19. (+1,29), tretji Slovenec Nejc Naraločnik pa 70. (+4,62).

LJUBLJANA - Na sedežu Rokometne zveze Slovenije (RZS) v Ljubljani so izžrebali pare osmine finala moškega pokala Slovenije. Državne prvake, igralce Celja Pivovarne Laško čaka obračun v gosteh z Ljubljano, so sporočili z RZS. Branilec naslova Gorenje Velenje bo igral v gosteh pri Slovenj Gradcu. Direktor moške reprezentance Vid Kavtičnik je vlekel kroglice iz bobna. Te so določile tudi, da bo pri Veliki Nedelji gostovala Krka, v Črnomelj se bo podal Jeruzalem Ormož, zmagovalca para med Mokerc-Kigom in LL Grosistom Slovanom čaka dvoboj z Mariborom, Kočevje pričakuje Jadran Hrpelje-Kozino, Trimo Trebnje in Sviš iz Ivančne Gorice, Krško pa čaka obračun v Kopru. Predviden termin tekem je 23. december, zmagovalci pa se bodo prebili v četrtfinale.

DOHA - Francoski branilec Lucas Hernandez bo izpustil preostanek svetovnega prvenstva v nogometu v Katarju, potem ko si je poškodoval koleno na uvodni tekmi, ob zmagi branilcev naslova proti Avstraliji, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Branilec münchenskega Bayerna si je v torek pri zmagi s 4:1 nad Avstralijo strgal sprednjo križno vez, so sporočili iz francoske nogometne zveze.

MANCHESTER - Španski nogometni trener Pep Guardiola je podaljšal pogodbo z angleškim velikanom Manchester Cityjem, so sporočili na uradni spletni strani. Enainpetdesetletnemu Kataloncu bi pogodba potekla po koncu te sezone, zdaj pa jo je podaljšal še za dodatni dve sezoni do 30. junija 2025. Z Manchester Cityjem, ki ga je doslej vodil na 374 tekmah, je osvojil 11 lovorik, od tega štiri naslove angleških prvakov, neuspešno pa z njim naskakuje ligo prvakov. V finalu je igral v sezoni 2020/21 in izgubil proti Chelseaju. Pred tem je ligo prvakov osvojil dvakrat z Barcelono.

MANCHESTER - Ameriški lastniki angleškega premierligaša Manchester Uniteda, bogata družina Glazer, so po odhodu portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda sporočili, da razmišljajo o prodaji kluba, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Med navijači Uniteda sila nepriljubljena družina Glazer je že zadnjih 17 let lastniško povezana z Manchester Unitedom. Rdeči vragi niso osvojili naslova premier league od sezone 2012/13, ko je zadnji naslov na Old Trafford pripeljala zasedba, ki jo je vodil Alex Ferguson. Rdeči vragi niso osvojili nobene lovorike od leta 2017.

lr/alz/am/ag/lr
© STA, 2022