Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 22. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MONACO - Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič, ki je 10. oktobra prestal operacijo rame, še ni nared po poškodbi. Zato 27. novembra ne bo nastopil na dobrodelni kolesarski dirki v Monaku. Na kriteriju bo po istih cestah, po katerih je speljana dirka formule 1, nastopil vodilni kolesar sveta Tadej Pogačar.

LJUBLJANA - Slovenska atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek se je razšla s trenerjem Tevžom Korentom, s katerim sta skupaj trenirala šest let, je državna rekorderka na 3000 m zapreke zapisala na svoji spletni strani oziroma blogu. Zdaj bo trenirala pod vodstvom Nemca Wolfganga Heiniga, ki je tudi trener nemške atletinje Gese Krause.

CHICAGO - Košarkarji Chicago Bulls, katerih barve v severnoameriški ligi NBA zastopa tudi slovenski zvezdnik Goran Dragić, so poskrbeli za odmevno zmago. Biki so slavili zmago proti Boston Celtics s 121:107, s katero so obenem zaustavili zmagoviti niz devetih tekem najboljše ekipe prvenstva NBA ta čas. Dragić je tokrat odigral sedem minut, vendar je v tem času njegova strelska statistika ostala prazna. Pri trčenju s Samom Hauserjem je moral v prvi četrtini zaradi poškodbe leve rame zapustiti parket. Sicer se je v drugi vrnil na igrišče, vendar ni mogel igrati, zato je kmalu končal na klopi.

NEW JERSEY - V severnoameriški hokejski ligi NHL so danes ponoči odigrali deset tekem. Hokejisti New Jersey Devils so na domačem ledu s 5:2 premagali Edmonton Oilers in vpisali 13. zaporedno zmago, skupno pa 16. v sezoni. Boston Bruins ostajajo vodilna ekipa atlantske skupine, tokrat so bili na gostovanju s 5:3 boljši od Tampa Bay Lightning.

nem/zza/alz/zza
© STA, 2022