Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 17. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

EDMONTON - Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL v Edmontonu premagali Oilers s 3:1. Slovenski kapetan zmagovitih gostov Anže Kopitar ob štirih strelih ni dosegel točke, igral je dobrih 21 minut. Ekipa iz mesta angelov je s 23 točkami druga na zahodnem delu in v pacifiški skupini, vodi Vegas s tremi točkami več. Omenjeni ekipi sta skupno v ligi na tretjem in četrtem mestu, pred njima sta vodilni moštvi zahodnega dela, prva ekipa atlantske skupine Boston (28 točk), in New Jersey, ki ima na čelu metropolitanske skupine 26 točk.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks so brez prvega zvezdnika Luke Dončića, ki mu je trener namenil počitek, v ligi NBA doma z 92:101 izgubili proti Houston Rockets, ki je najslabša ekipa lige NBA to sezono. Brez zmage je ostal tudi Goran Dragić s Chicago Bulls, saj je v gosteh pri New Orleans Pelicans z ekipo izgubil s 110:124. Poraz so doživeli tudi Denver Nuggets, katerih član je Vlatko Čančar. Dončić si je prislužil prost večer, potem ko je dan prej odigral 40 minut in pomagal Dallasu, da je zadržal zmago proti Los Angeles Clippers.

TORINO - Rus Danil Medvedjev, ki je leta 2020 osvojil sklepni masters moške teniške sezone, lani pa je bil finalist tega tekmovanja, je tokrat v Torinu izpadel. Po porazu proti Grku Stefanosu Cicipasu, ki je bil boljši s 6:3, 6:7 (11) in 7:6 (1), je peti igralec sveta že končal tekmovanje, saj je v rdeči skupini izgubil tudi proti rojaku Andreju Rubljovu. Medtem pa bo tretji igralec sveta Cicipas, zmagovalec sklepnega mastersa 2019, v petek igral za polfinale proti Rubljovu. Zmagovalec tega dvoboja v rdeči skupini se bo pridružil Srbu Novaku Đokoviću, ki si je polfinale priigral že v sredo.

DOHA - Mednarodna nogometna zveza (Fifa) in Sindikat poklicnih igralcev nogometa (Fifpro) sta uvedla novo storitev za preprečevanje sovražnega govora in diskriminacije na družbenih omrežjih med svetovnim prvenstvom v Katarju, je objavila Fifa. Pomoč bodo lahko poiskali vsi igralci iz 32 reprezentanc, udeleženk SP. Skupina bo skrbela, da se bodo skrile javne objave nedostojnih komentarjev, na kar bodo lahko vplivali tudi igralci, drugi člani reprezentanc in ostali akreditirani udeleženci SP. Fifa bo spremljala račune družbenih omrežij vseh udeležencev SP, iskala žaljive, diskriminatorne in grozilne komentarje ter jih nato prijavila upravljalcem družbenih omrežij in pravnim organom.

DOHA - Portugalska nogometna reprezentanca bo zadnjo pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom v Katarju, ko se bo danes v Dohi pomerila z Nigerijo, odigrala brez zvezdnika Cristiana Ronalda. Kot je sporočil selektor reprezentance Fernando Santos, ima Ronaldo gastritis. Portugalska bo SP začela proti Gani 24. novembra, nato pa se bo v skupini H pomerila še z Urugvajem in Južno Korejo.

DOHA - Nogometna reprezentanca Kostarike je odpovedala zadnjo prijateljsko tekmo pred začetkom svetovnega prvenstva v Katarju. Kostarika bi se morala pomeriti z Iranom, vendar so imeli nogometaši težave pri vstopu v Irak, poroča ESPN. Kostarika je zahtevala, da se njihovi potni listi ob vstopu ne žigosajo. Mejni uradniki temu niso želeli ugoditi, zato se je ekipa vrnila v svoj pripravljalni tabor v Kuvajtu. Kostarika namerava v petek odpotovati v Katar. Prva tekma na SP jo čaka v sredo proti Španiji.

ABU DABI - Nemški dirkač Nico Hülkenberg se vrača v svetovno prvenstvo formule 1 za sezono 2023. Kot so danes pred dirko za veliko nagrado Abu Dabija sporočili iz ameriške ekipe Haas, bo Hülkenberg v moštvu zamenjal rojaka Micka Schumacherja. Hülkenberg bo v sezoni 2023 dirkal za Haas ob Dancu Kevinu Magnussenu.

jz/zza/jz
© STA, 2022