Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 15. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MELBOURNE - Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se bo lahko vrnil na odprto prvenstvo Avstralije, poročajo tamkajšnji mediji, med njimi tudi Herald Sun. Petintridesetletnemu Beograjčanu so namreč po virih blizu vlade razveljavili triletno prepoved vstopa v deželo tam spodaj in mu odobrili vizo za nastop na prvem grand slamu sezone. Čeprav so avstralski mediji že nekaj časa pisali o takšnem razpletu, tamkajšnja vlada tega uradno še ni potrdila.

BALI - Predsednik Mednarodne nogometne zveze Gianni Infantino je pozval Rusijo in Ukrajino, naj med svetovnim prvenstvom v Katarju skleneta enomesečno premirje, sta poročali nemška in francoska tiskovna agencija dpa in AFP. Na vrhu skupine 20 največjih svetovnih gospodarstev na Baliju je dejal, da je mundial "edinstvena platforma" za mir. Infantino je opozoril, da bo prvenstvo pred televizijskimi zasloni spremljalo približno pet milijard ljudi, torej več kot polovica človeštva. "Vse vas prosim, da razmislite o začasni prekinitvi ognja za en mesec v času svetovnega prvenstva," je dejal na kosilu z voditelji G20. Če popolnega premirja ni mogoče doseči, pa je kot alternativo predlagal vzpostavitev humanitarnih koridorjev "ali česarkoli, kar bi lahko pripeljalo do ponovne vzpostavitve dialoga kot prvega koraka k miru".

BOSTON - Košarkarji Boston Celtics so trenutno najbolj vroča ekipa v severnoameriški ligi NBA. Za sedmo zaporedno zmago so na domačem parketu ugnali Oklahoma City Thunder s 126:122. S tem so na vrhu vzhodne konference prehiteli Milwaukee Bucks, ki so doma klonili proti Atlanti s 106:121.

CALGARY - Slovenski as Anže Kopitar je z Los Angeles Kings osmič v sezoni severnoameriške hokejske lige NHL izgubil. Tokrat je bila od kraljev boljša ekipa Calgary Flames, ki je na domačem ledu slavila s 6:5. Hrušičan, ki je na ledu prebil 19:19 minute in proti vratom tekmeca sprožil tri strele, se je vpisal med strelce, ko je zadel za 4:6, a s tem ni mogel preprečiti poraza. Je pa Los Angeles ostal na drugem mestu zahodne konference ter drugi v pacifiški diviziji za Vegas Golden Knights. Ti ostajajo na vrhu s 26 točkami po 16 tekmah, Kings imajo 21 točk po 18 odigranih dvobojih. Naslednji dvoboj hokejiste Los Angelesa čaka v noči z jutri na četrtek, ko bodo gostovali pri Edmonton Oilers.

am/alz/am
© STA, 2022