Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 14. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Pred slovenskimi rokometašicami je ena najbolj pomembnih tekem na evropskem prvenstvu v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji. V Ljubljani se bodo danes ob 18. uri pomerile z Norvežankami, osemkratnimi evropskimi, štirikratnimi svetovnimi in dvakratnimi olimpijskimi prvakinjami.

KOPER - Slovenska košarkarska reprezentanca bo ob 18. uri v Kopru odigrala četrto tekmo drugega dela kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu. Tekmeci v skupini J bodo Nemci, ki so si v petek zagotovili nastop na mundialu. Varovancem Aleksandra Sekulića bi to lahko uspelo drevi. Zmaga domače reprezentance proti Nemčiji bi tako pomenila četrti nastop na SP po letih 2006, 2010 in 2014.

TARANTO - Nekdanji slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je na izrednem zasedanju generalne skupščine mednarodnega komiteja sredozemskih iger v italijanskem Tarantu postal predsednik komisije za športnike. Bertonclja, ki si želi postati najboljši predsednik do zdaj, je podprl tudi Olimpijski komite Slovenije.

LJUBLJANA - Mladi španski teniški igralec Carlos Alcaraz ostaja številka 1 na svetu. Na prvem mestu lestvice ima 1000 točk naskoka pred rojakom Rafaelom Nadalom. Alcaraz lahko izgubi prvo mesto, če Nadalu uspe osvojiti sklepni turnir zaključne osmerice sezone ATP, ki ta čas poteka v Torinu. Med slovenskimi igralci je še vedno najvišje tekmovalno že upokojeni Aljaž Bedene, še naprej pa se počasi po lestvici vzpenja Bor Artnak, ki je po novem 693. na svetu.

CHICAGO - Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je v severnoameriški ligi NBA s svojo ekipo Chicago Bulls v dvorani United tokrat gostil Denver Nuggets, katerih član je tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar. Gosti iz Kolorada so zmagali s 126:103, potem ko je Michael Porter mlajši z 31 točkami dosegel osebni rekord sezone. Za tri minute je na parket stopil tudi Čančar in v tem času k zmagi prispeval trojko. Dragić je tokrat zbral 11 točk, en skok in šest podaj.

zza/am/alz/lr/ad/zza
© STA, 2022