Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 3. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks so na sedmi tekmi sezone severnoameriške lige NBA dosegli četrto zmago. Tokrat so doma premagali Utah Jazz s 103:100, slovenski zvezdnik Luka Dončić je še na sedmi tekmi zapovrstjo dosegel vsaj 30 točk. Tokrat je v 35 minutah zbral 33 točk, 11 podaj in pet skokov ob petih izgubljenih žogah. Dončić je s točkovnim izkupičkom postal tretji igralec v zgodovini NBA, ki je na prvih sedmih tekmah dosegel vsaj 30 točk, obenem pa prvi po Wiltu Chamberlainu iz sezone 1962/63. Chicago Bulls so s 106:88 premagali Charlotte Hornets in imajo pet zmag po devetih tekmah. Goran Dragić je dobro izkoristil igralni čas, saj je v 15 minutah dosegel 16 točk ob treh skokih in asistencah ter blokadi.

BUFFALO - Hokejisti Buffalo Sabres še naprej dobro igrajo ob začetku sezone severnoameriške lige NHL. Nazadnje so premagali Pittsburgh Penguins s 6:3 in so tik pod vrhom v vzhodni konferenci. Na drugi tekmi večera so Toronto Maple Leafs s 5:2 ugnali Philadelphio Flyers. Slovenski as Anže Kopitar bo z Los Angeles Kings v noči na petek gostoval pri Chicago Blackhawks.

NYON - Ženska izvedba nogometne lige narodov se bo začela prihodnje leto, so danes zapisali na spletni strani Evropske nogometne zveze Uefe. Tekmovanje, ki bo povezano s kvalifikacijami za evropsko in svetovno prvenstvo, se bo začelo jeseni 2023. Tako kot v moški izvedbi lige narodov bodo reprezentance razdeljene v lige glede na uvrstitev na lestvici Mednarodne nogometne zveze Fife. Države bodo razdeljene v tri lige, znotraj vsake pa bodo štiri oziroma tri reprezentance igrale v skupinah, so potrdili pri Uefi.

MADRID - Italijanski nogometni strateg Carlo Ancelotti se je po sredini zmagi madridskega Reala v elitni ligi prvakov nad škotskim Celticom s 5:1 izenačil po številu zmag v tem tekmovanju z nekdanjim trenerjem Manchester Uniteda Alexom Fergusonom. To je bila že 102. zmaga italijanskega trenerja v ligi prvakov, piše nemška tiskovna agencija dpa.

DALLAS - Peta igralka sveta, Grkinja Maria Sakari, je na zaključnem teniškem turnirju najboljše osmerice z lestvice WTA v ameriškem Fort Worthu v skupini Nancy Richey premagala Belorusinjo Arino Sabalenka s 6:2 in 6:4 ter vpisala drugo zmago. S tem si je Grkinja že drugo leto zaporedoma priborila nastop v polfinalu zaključnega turnirja. Sinoči je do prve zmage prišla še Tunizijka in druga igralka s svetovne lestvice Ons Jabeur, ki je premagala domačinko, tretjo nosilko Jessico Pegula, z 1:6, 6:3 in 6:3, ki še išče svojo prvo zmago na turnirju. Sakari si je že tekmo pred koncem predtekmovalnega dela zagotovila polfinale. Če bo v svoji zadnji tekmi premagala Jabeur, pa bo osvojila prvo mesto v tej skupini.

PHILADELPHIA - Igralci Houston Astros so na četrti tekmi finala severnoameriške baseballske lige MLB v gosteh premagali Philadelphio Phillies s 5:0 in s tem izenačili izid v zmagah na 2:2. Ekipi igrata na štiri zmage. Tekma je bila izenačena v prvih štirih "inningih", v petem pa so gosti dosegli vseh pet točk. Peta tekma bo v noči na petek spet v Philadelphii, šesta in morebitna sedma pa bosta konec tedna v Houstonu. Phillies so doslej osvojili dva naslova prvaka (1980, 2008), Astros pa enega (2017).

lr/nem/lr
© STA, 2022