Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 1. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LIVERPOOL - Devetnajstletni Nikolaj Božič je sinoči na 51. svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki v Liverpoolu na parterju v kvalifikacijah končal na 114. mestu z 12 točkami. Bil je edini slovenski predstavnik v Angliji, med telovadkami pa je najvišjo uvrstitev dosegla Teja Belak, ki je v sobotnih kvalifikacije na preskoku končala na 15. mestu.

ST. LOUIS - Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL v St. Louisu s 5:1 nadigrala Blues za drugo zaporedno zmago. Med strelce se je za 3:1 vpisal tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Vse je bilo odločeno v razmaku šestih minut in 15 sekund druge tretjine, ko so gostje dosegli štiri gole, dva Šved Carl Grundstrom, po enega Kopitar in Uzbekistanec Artur Kalijev, slednji za 4:0 v osmi minuti drugega dela igre. Ob koncu desete minute je peti gol kraljev zadel Grundstrom. V preostalih dveh tekmah večera so bili boljši gostitelji. Buffalo Sabres so nadigrali Detroit Red Wings z 8:3, Carolina Hurricanes pa so s 3:2 po kazenskih strelih premagali Washington Capitals. V Buffalu je bil junak večera Tage Thompson, ki je s po tremi goli in podajami sodeloval pri skoraj vseh uspešnih napadih domače zasedbe.

MILWAUKEE - Ekipa Milwaukee Bucks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA premagala Detroit Pistons s 110:108 in po šesti zmagi ostaja edina nepremagana v tej sezoni. Bucks so v tretji četrtini vodili že za 16 točk, nato pa so morali v zaključku dvoboja reševati zmago. Do nje so ekipo popeljali grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo (31 točk), Brook Lopez (24) in Jrue Holiday z dvojnim dvojčkom (25 točk, 10 skokov). Cade Cunningham je bil s 27 točkami prvi strelec Detroita, ki se bo vnovič z Bucks pomeril v noči na četrtek po slovenskem času. Moštva treh slovenskih košarkarjev v najmočnejši ligi tega športa so imela tekmovalno proste večere.

NEW YORK - Belorusinja Arina Sabalenka je na zaključnem turnirju teniške sezone WTA v ameriškem Fort Worthu v prvi tekmi predtekmovanja presenetila drugo nosilko Ons Jabeur. Tunizijsko je premagala 3:6, 7:6 (5) in 7:5. V drugi tekmi skupine Richey je Grkinja Maria Sakari prav tako ugnala višjo postavljeno igralko. Jessico Pegulo, tretjo nosilko iz ZDA, je po dveh podaljšanih igrah premagala s 7:6 (6) in 7:6 (4).

PHILADELPHIA - Tretjo tekmo velikega finala ameriške baseballske lige MLB je preprečila napoved hudega naliva v Philadelphii, je sporočilo vodstvo lige. Dodalo je, da bosta ekipi Philadelphia Phillies in Houston Astros igrali v noči na sredo po slovenskem času. Po prvih tekmah v Houstnu je izid izenačen na 1:1. Naslov bo osvojila tista ekipa, ki bo prvi dosegel štiri zmage.

jz/jz
© STA, 2022