Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 29. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DENVER - Denver Nuggets so v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagali Utah Jazz s 117:101. Vlatko Čančar je za zmagovite gostitelje igral le dve minuti in je njegova statistična rubrika ostala prazna. Goran Dragić pa je ob porazu njegovega Chicaga v San Antoniu proti Spurs s 124:129 v 22 minutah zbral devet točk, imel pet podaj in tri skoke. Tokrat prosti Dallas Luke Dončića bo naslednjih pet tekem igral v domači dvorani. Prva bo že v noči na nedeljo po slovenskem času, ko v goste prihaja ekipa Oklahoma City Thunder.

TORONTO - Slovenska plavalka Tjaša Pintar je nastope na tekmi svetovnega pokala v kanadskem Torontu začela s 15. mestom na 100 metrov mešano. Pintarjeva je edina slovenska predstavnica na severnoameriški mini turneji, po Torntu se bodo plavalci merili še v ameriškem Indianapolisu.

LJUBLJANA - Nogometaši v 1. SFL so v petek odigrali sedmi krog, ki pa ni bil popoln, saj prvak Dobovec ta konec tedna nastopa v kvalifikacijah lige prvakov, tako da bo tekmo s Sevnico igral šele v začetku novembra. Vodstvo na lestvici je začasno prevzela ekipa Siliko Vrhnika, ki je po peti zaporedni zmagi pri 17 točkah, Dobovec pa jih ima ob tekmi manj 16. Sedmi krog 1. SFL je tako prinesel visoko zmago Silika proti Dobrepolju (10:0), uspeh Meteorplasta Šic bar v Kobaridu (2:1) ter minimalno domačo zmago Bronxa Škofij proti Mlinšam (1:0).

NEW YORK - V severnoameriški hokejski ligi NHL sta na sinočnjih tekmah visoki zmagi s 4:0 dosegla Vegas in Boston. Prvi je doma premagal Anaheim, drugi pa v gosteh Columbus. Josh Bailey je za New York Islanders na svoji jubilejni tisoči tekmi v NHL dosegel zadetek in v dvoboju proti Carolini prispeval h končni zmagi 6:2. Hokejisti Los Angelesa s slovenskim zvezdnikom Anžetom Kopitarjem bodo naslednjo tekmo igrali v noči na nedeljo, ko bodo gostili Toronto.

NEW YORK - Prireditelji zaključnega turnirja sezone WTA v ameriškem Fort Worthu so opravili žreb skupin za tekmovanje najboljših osmih teniških igralk sezone. Prva igralka lestvice WTA Poljakinja Iga Swiatek bo nastopala v skupini Tracy Austin. Poljakinja, ki ima tudi status prve nosilke zaključnega tekmovanja, bo imela v skupinskem delu za tekmice četrtopostavljeno domačinko Coco Gauff, šesto nosilko Francozinjo Caroline Garcia in osmo Rusinjo Darjo Kasatkino. V skupino Nancy Richey pa je žreb določil drugo nosilko Tunizijko Ons Jabeur, tretjo Američanko Jessico Pegulo, peto Grkinjo Mario Sakari in sedmo Belorusinjo Arino Sabalenko.

HOUSTON - Ekipa Philadelphia Phillies je na prvi tekmi velikega finala ameriške baseballske lige MLB s 6:5 v Houstonu premagala Astros in tako povedla. Prvak bo tisti, ki bo prvi dosegel štiri zmage.

jz/tb/jz
© STA, 2022