Pregled - lokalne volitve 2022 do 15. ure

Ljubljana, 26. oktobra - Pregled dogodkov, povezanih z lokalnimi volitvami, do 15. ure.

KOPER - Aktualni koprski župan Aleš Bržan je predstavil program za naslednja štiri leta in Listo Aleša Bržana, ki je skupaj z Gibanjem Svoboda vložila njegovo kandidaturo za nov mandat. Kot je zatrdil na novinarski konferenci, so v štirih letih uresničili več kot 90 odstotkov programa. Obljubil je nov zdravstveni dom in dvigalo na Markovec. Podpora Gibanja Svoboda je po njegovem mnenju posebej pomembna, ker so trije največji projekti v občini - železnica, ceste in voda - v pristojnosti države.

ŠENTJUR - V Šentjurju bo aktualnega župana Marka Diacija izzvala kandidatka SDS Jelka Godec s sloganom Ljudi bomo postavili na prvo mesto, saj občina po njeni oceni v prvi vrsti obstaja zaradi ljudi. Vse občane bi obravnavala enakovredno, pri postavljanju občinskih prioritet pa bi veliko vlogo igrale krajevne skupnosti. Nestrankarski kandidat Diaci bi se še naprej zavzemal za razvoj celotne občine, sicer pa aktualni mandat zaključuje v obdobju velikega investicijskega cikla, ki ga želi v novem mandatu nadaljevati.

ŠENTJERNEJ - Gibanje Svoboda v Šentjerneju nastopa z raznovrstno listo kandidatov za občinski svet in ambicioznim programom trajnostnega občinskega razvoja, je danes sporočil šentjernejski lokalni odbor. Nosilec liste je Peter Štemberger. Med glavnimi poudarki so med drugim navedli trajnostni razvoj, varovanje okolja, okrepitev prehranske samooskrbe, zeleno energijo, urejanje prostora za nadaljnji gospodarski razvoj, stanovanjsko politiko, razvoj infrastrukture in zavzemanje za boljše bivalne pogoje.

HOČE - V občini Hoče-Slivnica se bosta za župansko mesto potegovala aktualni župan Marko Soršak s podporo skupine volivcev in kandidat SDS Vojko Golob. Slednji je danes predstavil svoj program in program liste kandidatov njegove stranke za občinske svetnike. Za kandidaturo se je odločil, ker meni, da je v občini treba narediti še marsikaj, zlasti na področju spoštovanja in enakopravnosti med občani. Še vedno so v nekaterih delih občine brez asfaltnih cest, prizadeval bi si tudi za prehransko in energetsko samooskrbo, ki se mora po njegovem začeti že na občinski ravni.

gm/rbo/gm
© STA, 2022