Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 24. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Kar 27 let je moralo preteči, da sta dva Slovenca znova del najboljše deseterice na veleslalomu svetovnega pokala alpskih smučarjev. Žan Kranjec z drugim in Štefan Hadalin z devetim mestom sta na premieri sezone nad Söldnom ponovila dosežek, s katerim sta 6. januarja 1995 v Kranjski Gori navdušila Mitja Kunc z drugim in Jure Košir s četrtim mestom.

GUADALAJARA - Američanka Jessica Pegula je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Guadalajari, prvega turnirja WTA 1000 v Latinski Ameriki. Uspeh na turnirju v Mehiki je komaj drugi naslov med posameznicami za 28-letno Američanko, potem ko je leta 2019 zmagala v Washingtonu. Obenem jo bo popeljal tudi na tretje mesto na svetovni lestvici.

LJUBLJANA - Španec Carlos Alcaraz ostaja številka 1 svetovnega tenisa. Na novi lestvici ATP sta na vrhu še vedno Španca, Alcarazu sledi sloviti rojak Rafael Nadal, tretji je Norvežan Casper Ruud. Slovenci niso del prve tristoterice najboljših teniških igralcev sveta. Na lestvici sicer še ostaja že teniško upokojeni Aljaž Bedene, ki je 345. igralec sveta.

LJUBLJANA - Poljakinja Iga Swiatek ostaja trdno zasidrana na vrhu teniške lestvice WTA pred Tunizijko Ons Jabeur, nova številka 3 pa je po zmagi na turnirju WTA 1000 v Guadalajari postala Američanka Jessica Pegula, ki je napredovala za dve mesti. V top 10 je bilo pred finalom sezone kar nekaj sprememb. Kaja Juvan je ostala na 88. mestu, Tamara Zidanšek je tik za njo na 89. mestu, to pa sta edini dve slovenski igralki med prvimi sto na svetu.

LOS ANGELES - Košarkarji Los Angeles Lakers so izgubili tudi tretjo tekmo v novi sezoni severnoameriške lige NBA. Proti Portland Trail Blazers so pred domačimi navijači klonili s 104:106, čeprav so imeli manj kot dve minuti pred koncem še sedem točk prednosti. Superzvezdnik jezernikov LeBron James je zamudil priložnost za izenačenje in podaljšek ob pisku sirene, ko je zgrešil met. Pri gostih je Damien Lillard dosegel 41 točk in bil najboljši strelec tekme.

ORLANDO - Hokejisti Florida Panthers, ki si po uvodnih šestih tekmah v severnoameriški ligi NHL delijo drugo mesto v prvenstvu za Stanleyjev pokal, so dosegli še četrto zmago v sezoni. Tokrat so na domačem ledu s 3:2 premagali New York Islanders. Anže Kopitar bo s svojimi Los Angeles Kings, ki so na uvodu v sezono nanizali tri zmage in štiri poraze, zdaj tri tekme odigral v domači dvorani. Prvo že v noči na torek po srednjeevropskem času, ko bo s soigralci gostil Tampo.

zza/am/zza
© STA, 2022