Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 22. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

SÖLDEN - Organizatorji prve tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju so zaradi slabih vremenskih razmer ter neugodne nadaljnje napovedi odpovedali sobotni ženski veleslalom v avstrijskem Söldnu. Nedeljska moška veleslalomska preizkušnja za zdaj ostaja na sporedu.

MACAO - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je obstal v četrtfinalu močnega turnirja WTT champions v Macau. S 3:0 v nizih ga je premagal prvi igralec sveta, Kitajec Fan Zhendong. Jorgić je v bil v prvem krogu turnirja s 3:2 v nizih boljši od najboljšega portugalskega igralca, Marcosa Freitasa, sicer 33. igralca svetovne lestvice. V osmini finala pa je osmi igralec svetovne lestvice v petek s 3:2 ugnal Nemca Patricka Franzisko.

MORIOKA - V Morioki na Japonskem je z ženskim finalom padel zastor na sezono tekem najvišje kakovostne ravni v športnem plezanju. Čast biti zadnja slovenska predstavnica v mednarodni tekmovalni areni v letu 2022 je pripadla 22-letni Mii Krampl, ki je sezono sklenila z osmim mestom na prvem tekmovanju v svetovnem pokalu v novi olimpijski disciplini balvani-težavnost. Vita Lukan in Anže Peharc sta osvojila 22. mesto. Najboljša Slovenca Janja Garnbret in Anže Peharc na Japonskem nista tekmovala.

KAIRO - Slovenski strelec Robert Markoja je na svetovnem prvenstvu v strelstvu v Kairu s 585 krogi zasedel 40. mesto v kvalifikacijah v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 m. V soboto bodo od slovenskih predstavnikov na strelišču v Kairu nastopile tudi Živa Dvoršak, Urška Kuharič in Klavdija Jerovšek na ženski ekipni tekmi z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 m.

NEW YORK - Znanih je vseh osem udeleženk sklepnega teniškega turnirja najboljše osmerice. Kot zadnja si je vstopnico za turnir v ameriškem Fort Worthu zagotovila Grkinja Maria Sakari. V četrtfinalu turnirja serije WTA 1000 v mehiški Guadalajari je v neposrednem boju za zadnje mesto na zaključku sezone ugnala Rusinjo Veroniko Kudermetovo. Že pred tem so si nastop na zaključnem turnirju osmerice zagotovile Poljakinja Iga Swiatek, Tunizijka Ons Jabeur, Američanki Jessica Pegula in Coco Gauff, Francozinja Caroline Garcia, Belorusinja Arina Sabalenka in Rusinja Darja Kasatkina.

LOS ANGELES - Košarkarji Denver Nuggets so s 128:123 v severnoameriški ligi NBA ugnali prvake Golden State Warriors. Vlatko Čančar za Denver ni dobil priložnosti za igro, za Chicago Bulls pa je ob porazu s 100:102 proti Washington Wizards dobrih 23 minut igral Goran Dragić in dosegel sedem točk. Vpisal je še pet podaj in dva skoka.

SEPANG - Španec Jorge Martin je bil daleč najhitrejši v kvalifikacijah razreda motoGP pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu za veliko nagrado Malezije v Sepangu. V prvi vrsti mu bosta družbo delala Italijana Enea Bastianini in Španec Marc Marquez.

am/zza/alz/am
© STA, 2022