Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 19. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Španska nogometna velikana Real Madrid in Barcelona ter italijanski Juventus še naprej vztrajajo pri oblikovanju t. i. nogometne superlige. Vodenje projekta je po novem preko športne agencije prevzel nekdanji prvi človek nemškega RTL Bernd Reichart, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Projekt pa je zdaj v mirovanju in v prvi vrsti odvisen od Sodišča Evropske unije (ECJ), ki bo moralo v tožbi odločiti, ali Evropska nogometna zveza in Svetovna nogometna zveza delujeta kartelno pri nasprotovanju superlige. Uefa, skupaj z evropsko komisijo in večino članic EU, v svojih argumentih na sodišču zagovarja tezo, da krovna zveza ščiti vrednote Evropskega modela športa, ki je namenjen preprečevanju pretirane komercializacije v športu in njegovi odprtosti ter organizaciji na podlagi zabeleženih dosežkov.

BOSTON - Ekipa Boston Celtics je dobila uvodno tekmo nove sezone v severnoameriški košarkarski ligi NBA, doma je premagala Philadelphio 76ers s 126:117. Boston je v finalu prejšnje sezone izgubil proti Golden State Warriors. Branilci naslova so bili prav tako uspešni, Los Angeles Lakers so premagali s 123:109.

NASHVILLE - Hokejisti Los Angelesa z Anžetom Kopitarjem so v severnoameriški ligi NHL v petem nastopu dosegli tretjo zmago. Davi so se s 4:3 po izvajanju kazenskih strelov veselili na gostovanju v Nashvillu. Junak tekme je bil Matt Roy, ki je v zadnjih sedmih minutah zadel kar dvakrat in ekipi iz Kalifornije zagotovil podaljšek in kazenske strele, ki so jih Kopitar in druščina v dvorani Bridgestone Arena spremenili v tesno zmago. Drugo v dveh dneh, potem ko je dan prej padel Detroit. Gabriel Vilardi pa je zadel že četrtič v sezoni in bil edini, ki je dosegel gol v končnem obračunu napadalcev z vratarjem. Po prostem večeru bo Los Angeles serijo gostovanj v četrtek nadaljeval v Pittsburghu.

ag/gj/jz/ag
© STA, 2022