Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 18. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Slovenska reprezentanca na uvodnem tekmovanju nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju ne bo nastopila v polni sestavi. Zaradi poškodb bosta na sobotnem ženskem veleslalomu od načrtovanih petih tekmovalk nastopili le dve. Vodja panoge za alpsko smučanje Miha Verdnik poškodbe pripisuje nesrečam in ne slabi formi tekmovalk.

DETROIT - Hokejisti Los Angeles Kings so na četrti tekmi nove sezone severnoameriške lige NHL na gostovanju pri Detroit Red Wings po podaljšku zmagali s 5:4 in dosegli drugo zmago v sezoni. Kapetan kraljev Anže Kopitar je odigral 18:51 minute tekme in v tem času k zmagi prispeval gol za prednost s 4:3, bil pa je tudi podajalec pri zadetku Adriana Kempeja.

LUCCA - Nekdanji italijanski kolesarski zvezdnik Mario Cipollini je bil obsojen na tri leta zapora. Sodišče v njegovem rojstnem kraju Lucca je 55-letnega nekdanjega svetovnega prvaka kaznovalo zaradi groženj in nasilja nad nekdanjo ženo Sabrino Landucci. Poleg zaporne kazni mora nekdanji sprinter plačati še 85.000 evrov denarne kazni. Cipollini je sicer na sodišču obtožbe zanikal.

DALLAS - Argentinski košarkarski reprezentant Facundo Campazzo je zadnja okrepitev Dallas Mavericks pred začetkom nove sezone severnoameriške lige NBA. Enaintridesetletnik je z Dallasom, kjer bo združil moči s prijateljem in z nekdanjim soigralcem pri Real Madridu Luko Dončićem, podpisal enoletno pogodbo, poročajo ameriški mediji.

zza/am/zza
© STA, 2022