Pregled - šport, 14. 10. (petek)

Ljubljana, 14. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v petek, 14. oktobra.

CAGLIARI - Koprčan Toni Vodišek je na svetovnem prvenstvu v kajtanju v Cagliariju na Sardiniji po četrtem dnevu ostal sam na čelu. Prvi dan finalnih regat v zlati floti je bil dvakrat prvi in enkrat drugi, v četrti regati dneva pa ni uspel priti do cilja. Skupno je v disciplini olimpijskih iger leta 2024 prvi z desetimi točkami.

CELJE - Nogometaši Celja so v 13. krogu Prve lige Telemach doma premagali CB24 Tabor Sežano z 1:0 (1:0).

DOMŽALE - Nogometaši Domžal in Brava so se v 13. krogu Prve lige Telemach razšli brez golov.

KRANJ - Vaterpolisti AVK Triglava so izgubili še drugo današnjo tekmo turnirja prvega kroga evropskega pokala Len (skupina C) v domačem bazenu. Potem ko je dopoldne katalonska ekipa Terassa zmagala s 14:3, so Kranjčani zvečer morali priznati premoč tudi francoksemu Strasbourgu, izid je bil 11:3 (3:0, 3:0, 1:2, 4:1).
Že v četrtek pa so na prvi tekmi turnirja Kranjčani izgubili z ekipo Valis Valjevo s 6:8. Do konca štiridnevnega turnirja domačine v soboto ob 18.40 čaka še tekma s Honvedom iz Budimpešte, v nedeljo ob 11.40 pa s Telimarjem iz Palerma. Najboljše štiri ekipe iz vsake od štirih skupin tega kroga se bodo uvrstile v naslednji krog, peta in šesta moštva v skupinah pa bodo sezono nadaljevala v novoustanovljenem pokalu Len challenger.

ASIAGO - Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v prvi tekmi turnirja 2. kroga celinskega pokala v Asiagu premagali turško ekipo Buz Adam Istanbul s 5:1 (1:0, 2:0, 2:1). Na turnirju nastopata še domači Asiago in srbska Vojvodina, samo prvo mesto pa vodi v nadaljnje tekmovanje. V Asiagu bodo Jeseničani v soboto ob 16.30 igrali s srbsko ekipo, v nedeljo ob 20.30 pa še z domačo zasedbo.

LJUBLJANA - Kapetan slovenske ženske teniške reprezentance Andrej Kraševec je objavil seznam igralk, ki bodo nastopile v pokalu Billie Jean King 11. in 12. novembra v Velenju proti Kitajski. Na njem so vse najboljše slovenske igralke, v najmočnejši postavi pa bodo nastopile tudi Kitajke. Vabilu kapetana Andreja Kraševca sta se odzvali obe najboljši Slovenki, Kaja Juvan (87.) in Tamara Zidanšek (88.), ki sta uvrščeni med prvih 100 na svetu, prav tako bo v reprezentanci po petih letih spet zaigrala najboljša Slovenka med dvojicami, Andreja Klepač, 29. na lestvici WTA, v ekipi pa sta še Živa Falkner in Pia Lovrič.

LOS ANGELES - Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma izgubila proti Seattle Kraken z 1:4. Slovenski kapetan Anže Kopitar za poražene gostitelje v 19 minutah in osmih sekundah ni dosegel točke, sprožil pa je tri strele na gol gostov. Jaden Schwartz je goste povedel v vodstvo v šesti minuti, Alex Iafallo je po samostojni akciji izenačil dobri dve minuti pozneje. To je bil tudi edini gol Los Angelesa na tekmi, Iafallo pa je tudi edini v tej ekipi, ki je dosegel točko na obeh uvodnih tekmah sezone. Brandon Tanev v sedmi minuti druge tretjine in Alex Wennberg v štirinajsti, ko je poslal plošček v mrežo med nogama vratarja Jonathana Quicka, sta bila uspešna v nadaljevanju. Adam Larsson je ob koncu predzadnje minute tretjega dela tekme postavil končni izid, ko je zadel prazna vrata. Vratar Martin Jones je zaustavil 28 strelov domačih, Quick pa je dobil tri gole po 21 strelih gostov.

tb/ic/jz/zzb/am/tb
© STA, 2022