Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 14. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MERANO - Slovenska alpska smučarka Andreja Slokar je na današnjem treningu v Val Senalesu v Italiji padla in si poškodovala levo koleno, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. Tekmovalka iz Ajdovščine, ki bo v soboto dopolnila 25 let, je trenutno na poti v bolnišnico v Meranu, kjer ji bodo opravili magnetno resonanco. Po pregledu se bo takoj odpravila v Slovenijo na nadaljnje preiskave. O tem, za kakšno poškodbo točno gre, bodo iz slovenskega tabora sporočili takoj, ko bo znanih več podrobnosti, so še sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

LOS ANGELES - Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma izgubila proti Seattle Kraken z 1:4. Slovenski kapetan Anže Kopitar za poražene gostitelje v 19 minutah in osmih sekundah ni dosegel točke, sprožil pa je tri strele na gol gostov. Jaden Schwartz je goste povedel v vodstvo v šesti minuti, Alex Iafallo je po samostojni akciji izenačil dobri dve minuti pozneje. To je bil tudi edini gol Los Angelesa na tekmi, Iafallo pa je tudi edini v tej ekipi, ki je dosegel točko na obeh uvodnih tekmah sezone. Brandon Tanev v sedmi minuti druge tretjine in Alex Wennberg v štirinajsti, ko je poslal plošček v mrežo med nogama vratarja Jonathana Quicka, sta bila uspešna v nadaljevanju. Adam Larsson je ob koncu predzadnje minute tretjega dela tekme postavil končni izid, ko je zadel prazna vrata. Vratar Martin Jones je zaustavil 28 strelov domačih, Quick pa je dobil tri gole po 21 strelih gostov.

ZÜRICH - V Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) preučujejo možnost ustanovitve odškodninskega sklada za delavce migrante, ki so utrpeli poškodbe med delom pri gradnji stadionov, infrastrukture in ostalih projektov za svetovno prvenstvo v nogometu v Katarju, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. "Pomembno je, da skušamo razumeti, da se vsakemu, ki je utrpel poškodbo med opravljanjem dela na svetovnem prvenstvu, povrne škoda," je na zasedanju Sveta Evrope o delavskih pravicah v Katarju povedal namestnik generalnega sekretarja Fife Alasdair Bell.

jz/am/jz
© STA, 2022