Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 11. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

TAŠKENT - Na svetovnem prvenstvu v judu v Taškentu je tudi Patricija Brolih v kategoriji do 78 kg obstala v osmini finala. Premagala jo je Alina Böhm iz Nemčije. Prva tekmica 25-letne slovenske tekmovalke je bila Mongolka Erdenet Od Batbayar. Da je boljša, je Brolihova dokazovala skozi vse štiri minute, odločilno prednost pa si je priborila z metom po minuti in pol. Borba z Nemko je bila kratka. Tekmica je hitro prevzela pobudo, popolnoma narekovala potek dvoboja, nato pa izkoristila slab napad Brolihove in v parterju po minuti in pol dosegla zmago s končnim prijemom.

PLANICA - Mednarodna smučarska zveza Fis je skupaj z organizacijskim komitejem svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023 danes objavila končni program tekmovanja. Otvoritvena slovesnost bo 21. februarja prihodnje leto ob 20.23, tekmovalni del pa se bo začel dan kasneje in končal 5. marca prihodnje leto, je sporočila Smučarska zveza Slovenije SZS. Skupaj bodo organizatorji v treh panogah podelili 24 kompletov kolajn. V teku na smučeh bo 12 končnih odločitev, v smučarskih skokih sedem, v nordijski kombinaciji pa pet.

AIGLE - Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar bo še drugo sezono zapovrstjo končal na vrhu lestvice Mednarodne kolesarske zveze. Primož Roglič bo predvidoma sezono sklenil na 24., Matej Mohorič pa na 28. mestu. Jan Tratnik, ki se seli k Jumbo-Vismi, je 145., Jan Polanc je 178., Luka Mezgec je 254., Domen Novak, ki se prav tako seli iz ekipe Bahrain ter se bo pridružil UAE Team Emirates, je 298., Matevž Govekar pa zaseda 309. mesto. Seštevki najboljših osmih kolesarjev na lestvici tako za Slovenijo pomenijo četrto mesto med državami. Na vrhu je Belgija. Pri ženskah je najboljša pričakovano Nizozemka Annemiek van Vleuten. Slovenk ni med najboljšo stoterico. Najvišje je Eugenia Bujak na 137. mestu.

DENVER - Slovenski košarkar Vlatko Čančar je dosegel devet točk ob zmagi Denver Nuggets proti Phoenix Suns na pripravljalni tekmi pred začetkom severnoameriške lige NBA. Izid je bil 107:105 v korist domače ekipe. Petindvajsetletni Primorec je dvoboj začel na klopi, na koncu pa na parketu prebil 22:31 minute. V tem času je zadel tri od šestih metov iz igre, od tega dve trojki. Vpisal je še podajo in ukradeno žogo. V noči na jutri bo od Slovencev dejaven Goran Dragić s Chicagom. Igrali bodo proti Milwaukeeju.

alz/ag/zza/alz
© STA, 2022