Pregled - šport, 8. 10. (sobota)

Ljubljana, 8. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v soboto, 8. oktobra.

COMO - Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je zmagovalec 116. izdaje dirke po Lombardiji. Na trasi od Bergama do Coma je za drugo zaporedno zmago na tej preizkušnji v ciljnem sprintu ugnal Španca Enrica Masa. Za 24-letnega slovenskega asa je to že 46. zmaga v karieri, od tega 16. v tej sezoni ter tretja na spomenikih oz. petih največjih enodnevnih dirkah.

MERSIN - Slovenski telovadki Zala Trtnik in Lucija Hribar sta uspešno nastopili v kvalifikacijah svetovnega pokala v športni gimnastiki v Mersinu. Obe bosta v nedeljskem finalu nastopili med najboljšo osmerico na gredi, Hribarjeva pa še na parterju. Luka Bojanc je na krogih z 12. mestom ostal brez finala.

TAŠKENT - Judoistka Kaja Kajzer je na svetovnem prvenstvu v Taškentu izpadla v 2. krogu kategorije do 57 kg. Po seriji poškodb jo je po podaljšku in trdem boju ugnala lanska vseameriška prvakinja Arnaes Odelin Garcia s Kube. V prvem krogu je v kategoriji do 73 kg izpadel Martin Hojak.

LJUBLJANA - Alpinist Silvo Karo bo postal drugi Slovenec po Andreju Štremflju z zlatim cepinom za življenjsko delo, so sporočili podeljevalci prestižnih alpinističnih nagrad. Letošnja podelitev bo potekala med 17. in 20. novembrom v Brianconu. Enainšestdesetletni slovenski alpinist bo nagrajen za svoj življenjski opus, ki sega od himalajskih 8000 metrov do 8a v športnem plezanju. V svoji karieri je preplezal več kot 2000 različnih smeri, vključno z več kot 320 prvenstvenimi vzponi.

INNSBRUCK - Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 8. kroga lige ICEHL v gosteh izgubili z avstrijskim Innsbruckom z 2:5.

LJUBLJANA - V 12. kroga Prve lige Telemach sta se CB24 Tabor Sežana in Domžale razšla z 1:1, Koper pa je v Mariboru zmagal z 1:0.

ASTANA - Slovenska futsalska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2024 v Astani izgubila proti Kazahstanu z 0:2.

CHENGDU - Kitajske namiznoteniške igralke so v domačem Chengduju osvojile zlato kolajno na ekipnem svetovnem prvenstvu. V finalu so za 22. lovoriko v zgodovini ter peto zapovrstjo ugnale Japonsko s 3:0. Bron je pripadel Nemčiji in Tajvanu.

zzb/nem/lr/zza/alz/ad/ag/gj/zzb
© STA, 2022